Kamp dag 3
14-06-2019

Na een enerverende nacht, spannende visite uit Den Haag, kon het natuurlijk niet uitblijven. Toen onze wekker om 7 uur afliep, hoorden we nog geen kind. Om half 8 nog steeds geen geluid, om 8 uur nog geen herrie. Om half 9 werden de eerste geluiden waargenomen. We hebben dit maar even, mede uit eigenbelang, gelaten. Om 9 uur liepen de kinderen weer vrolijk en uitgeslapen door het kamphuis te dartelen. In al die jaren dat we het kamp organiseren, hebben we dit nog niet zo vaak mee gemaakt. De grote verhalen kwamen nogmaals los: was echt een verrassing dat mijn moeder er was; zooooo… ik schrok echt van die clowns, was echt kicken. Kortom: er was genoeg gespreksstof tijdens het ontbijt.

Lees verder de kampkrant of bekijk de foto's

Kamp dag 2
13-06-2019

In de kampafspraken (voor de meesters en juffen) stond voor de eerste ochtend:
7.30 uur—Wakker worden 8.00 uur—Hardlopen (juf Nadine, juf Lianne en meester Jan—allen vrijwillig overigens)
Klokslag 7 uur… Muisstil aan de ‘jongens’-kant van het kamphuis. Ik moet weer zeggen: dit heb ik heel veel jaren kamp nog niet meegemaakt dat de jongens om 7 uur nog in diepe rust zijn. De mei-den, heb ik me laten vertellen waren om 6.15 uur met de dag begonnen. Is ook zonde om de weinig kampdagen met ‘slapen’ te vullen. Om 7.30 uur werden de jongens rustig wakker en om 8.00 uur kon de ochtend-run beginnen voor iedereen die dat wilde. Juf Nadine en juf Lianne hadden gehoopt dat ook meester Jan aan Haagse kwartiertjes zou doen; maar tevergeefs. Klokslag 8.00 uur zette meester Jan een flink tempo op om de sportievelingen een gezond wakker worden te geven.

Lees hier verder in de kampkrant of bekijk de foto's

Kamp dag 1
12-06-2019

Veel slapeloze nachtjes zijn vooraf gegaan aan de kampweek van groep 8. Het is toch altijd spannend als je een paar dagen niet kan genieten van de thuisverzorging. Maar na-tuurlijk zijn de juffen en meester enorm gedreven de verzorging van drie-sterren-soort te laten zijn. En ook de ouders waren natuurlijk gespannen; want het is niet niets… Een paar dagen zon-der je allerliefste kind. Nadat de kinderen in de klas verzameld hadden konden we op pad. Helaas hoorden we dat Daan (8b) zich te ziek voelde om mee te gaan. We hopen dat hij heel snel opknapt en nog een paar dagen kan aansluiten. Op weg naar bus werden we door bijna alle kinderen van Balans uitgezwaaid. We zullen jullie enorm missen!

Lees hier de kampkrant of bekijk de foto's

01-04-2019

Donderdag 28 maart is 8C op bezoek geweest in de Gevangenpoort. We hebben veel geleerd over de geschiedenis van deze Haagse gevangenis. We waren best een beetje onder de indruk van de straffen die in die tijd gegeven werden.

30-01-2019

Op vrijdag 18 januari hebben we heel gezellig de verjaardag van de juf gevierd. We hebben zelf een traktatie in elkaar gezet en gezellig ‘Jenga’ met de juf gespeeld! Wat was het een fijne dag! De juf is super blij met al haar mooie cadeaus!

30-01-2019

Met onze stage-juf, juf Kitty hebben we een gave muziekles gedaan. We mochten allemaal muziekeffecten bedenken bij een spannen verhaal wat de juf voorlas. Dit zorgde voor een mooi effect!

18-01-2019

Op woensdag 9 januari gingen wij op bezoek bij het St. Maartens College in Voorburg. We kregen wat proeflessen, waaronder een les muziek. Aan het eind van de les konden we allemaal een klein beetje gitaar spelen!

18-01-2019

Dinsdag 15 januari zijn we met de groepen 8 op bezoek geweest op het Montaigne Lyceum. We kregen informatie over de school en we hebben wat proeflessen gevolgd. Het was een leerzame middag.

18-01-2019

Met onze stage-juf, juf Kitty hebben we een gave muziekles gedaan. We mochten allemaal muziekeffecten bedenken bij een spannen verhaal wat de juf voorlas. Dit zorgde voor een mooi effect!