06-12-2018

Groep 4a in actie met pietengym

06-12-2018

Donderdag 28 november mochten de groepen 4 op bezoek bij het gemeentemuseum in Den Haag. We hebben daar de les 'Mondriaan en de Stijl' - op pad met Keepvogel en de Kijkvogel' gezien. De groep heeft veel over de schilder Mondriaan geleerd en we zijn natuurlijk zelf ook aan de slag gegaan als echte kunstenaars. Het was een leuke en leerzame ochtend!

23-11-2018

Afgelopen week mochten de kinderen allerlei soorten vissen maken. Met een touwtje plakten we die aan de onderkant van een tafel. Daarna werd er een aquarium van gemaakt met huishoudfolie. Natuurlijk schilderden we daar andere zeedieren en –planten op. Kijkt u naar onze mooie resultaten? Bedankt juf Monica (stagiaire) voor deze gave les waarbij we goed hebben leren samenwerken!

03-10-2018

Bij Blijdorp was een hele enge vogelspin
Ik zag hem rennen over de aarde
In het oceanium is een haai  van een meter
En we hebben een hele boel foto’s gemaaktOok groep 4c heeft een heerlijke dag beleefd in Blijdorp. Na het 10-uurtje gingen we in groepjes de dierentuin in. Hier konden we genieten van allerlei dieren. Een bijzondere was toch wel de okapi. Het groepje dat met de juf mee ging heeft zelfs de haaien gevoerd zien worden. We sloten af met een heerlijk ijsje en natuurlijk een paar doldwaze groepsfoto’s.

03-10-2018

Dit jaar wordt er voor het eerst in navolging van groep 3 gewerkt met circuits in de groepen 4. De komende 3 weken zijn we bezig met allerlei activiteiten rondom rekenen, spelling, taal, lezen, motoriek en samen werken en spelen. Deze week oefenen wij bijvoorbeeld extra op Snappet met automatiseren, zoeken woorden uit de eerder aangeboden spellingscategiorieën in tijdschriften, maken woordspelletjes rondom de woorden van thema 2, lezen een herfstgedicht en zoeken de rijmwoorden, bouwen met Knex en mikken aapjes in de boom. Zo zijn we op een speelsere manier aan het werk met de leerdoelen.