13-04-2019

Ook groep 4C heeft fanatiek aan de Koningsspelen meegedaan.
De leukste spelletjes vonden we:
Just Dance, sneeuwballen gooien, tikkertje, klimmen in de gymzaal en ‘Ik ga op reis en ik neem mee…’.
Tussendoor hebben we fruit gegeten en waren we dankbaar dat we in Nederland zomaar water kunnen drinken uit een kraan.
De grote finale werd verzorgd door één groepje die met een eigen Koningsdagyell kwam:

Koning, koning, koning
Hij heeft een mooie woning
Vandaag vieren wij feest
Omdat de koning jarig is geweest

23-03-2019

Vandaag vierden we mijn verjaardag in de klas. Na het zingen werd ik enorm verwend met leuke, lieve en vooral persoonlijke cadeaus. Toen gingen we allerlei Oudhollandse spelletjes spelen, zoals sjoelen, ringwerpen en spijkerpoepen. Tussendoor hebben we met zoet beleg een gezichtje gemaakt op een eierkoek, lekker! Na de laatste spelletjes hadden we nog wat tijd over en hebben we heerlijk naar de eerste aflevering van Pippi Langkous gekeken. Haar lijfspreuk is geweldig:

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”

Het was een heel gezellige dag en ik wil (ook namens juf Carla) alle kinderen en ouders bedanken voor hun hulp en lieve cadeaus!!!
Juf Emily-Merel

22-12-2018

Wat een heerlijke kerstlunch hadden jullie voor elkaar gemaakt! Met de zelf geknutselde kaarsenhouders, een haardvuurtje op het bord en twee hulpouders was het een rustige, sfeervolle samenkomst. Heel bijzonder, omdat we ook vandaag afscheid namen van een klasgenootje. Ze heeft natuurlijk een afscheidscadeau gekregen in felle kleuren met hondjes, want daar houdt ze van. Ook wij kregen lieve cadeautjes en natuurlijk werden er heel wat knuffels uitgedeeld. We telden af tot de vakantie met onze net geleerde vuurwerkrap: 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 HELE FIJNE KERSTVAKANTIE EN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR!!!

06-12-2018

Groep 4a in actie met pietengym

06-12-2018

Donderdag 28 november mochten de groepen 4 op bezoek bij het gemeentemuseum in Den Haag. We hebben daar de les 'Mondriaan en de Stijl' - op pad met Keepvogel en de Kijkvogel' gezien. De groep heeft veel over de schilder Mondriaan geleerd en we zijn natuurlijk zelf ook aan de slag gegaan als echte kunstenaars. Het was een leuke en leerzame ochtend!

23-11-2018

Afgelopen week mochten de kinderen allerlei soorten vissen maken. Met een touwtje plakten we die aan de onderkant van een tafel. Daarna werd er een aquarium van gemaakt met huishoudfolie. Natuurlijk schilderden we daar andere zeedieren en –planten op. Kijkt u naar onze mooie resultaten? Bedankt juf Monica (stagiaire) voor deze gave les waarbij we goed hebben leren samenwerken!

03-10-2018

Bij Blijdorp was een hele enge vogelspin
Ik zag hem rennen over de aarde
In het oceanium is een haai  van een meter
En we hebben een hele boel foto’s gemaaktOok groep 4c heeft een heerlijke dag beleefd in Blijdorp. Na het 10-uurtje gingen we in groepjes de dierentuin in. Hier konden we genieten van allerlei dieren. Een bijzondere was toch wel de okapi. Het groepje dat met de juf mee ging heeft zelfs de haaien gevoerd zien worden. We sloten af met een heerlijk ijsje en natuurlijk een paar doldwaze groepsfoto’s.

03-10-2018

Dit jaar wordt er voor het eerst in navolging van groep 3 gewerkt met circuits in de groepen 4. De komende 3 weken zijn we bezig met allerlei activiteiten rondom rekenen, spelling, taal, lezen, motoriek en samen werken en spelen. Deze week oefenen wij bijvoorbeeld extra op Snappet met automatiseren, zoeken woorden uit de eerder aangeboden spellingscategiorieën in tijdschriften, maken woordspelletjes rondom de woorden van thema 2, lezen een herfstgedicht en zoeken de rijmwoorden, bouwen met Knex en mikken aapjes in de boom. Zo zijn we op een speelsere manier aan het werk met de leerdoelen.