03-07-2018

Wat hebben we genoten op de sportdag!
Alle hulpouders ontzettend bedankt, zonder u hadden we dit niet op deze manier kunnen organiseren.
De kinderen hebben veel plezier gehad.

24-04-2018

Vrijdag 6 april kregen de Flamingo’s een techniekles. We hebben veel geleerd over verschillende soorten materiaal. We mochten voelen en bekijken. Tenslotte hebben we zelf cement gemaakt, met mooie glitters erin. Tenslotte nog een paperclip erin en we hadden ons zelfgemaakte fotostandaard!
Bedankt techniekjuf en natuurlijk bedankt lieve moeders die wilden helpen! We hebben een leuke middag gehad.

04-04-2018

De Beren mochten weer nieuwe boeken uitzoeken. Gezellig eerst luisteren naar het boekje “kusjes krokodil”.
Daarna zelf lezen en een boekje zoeken om mee te nemen naar school.
Het was weer gezellig.

21-02-2018

De kinderen van de hondenklas hebben een echt boek gemaakt! Het verhaal hebben ze samen bedacht en iedereen heeft zijn eigen boek geïllustreerd.
Dat was best wel een werk! We hebben er dan ook best lang over gedaan.
Maar maandag ochtend 19 februari konden we een feestje vieren! De kinderen kregen allemaal hun eigen boek en ze mochten juf Ineke, juf Marit, meester Daan en juf Antoinette een boek overhandigen!
Op de foto’s kun je goed zien hoe trots ze waren!
En terecht, want hoe cool is het om, als kleuter, te kunnen zeggen: “ Ik heb een boek geschreven!”

Informatieavond kleuters
26-01-2018

Welkom op de informatieavond, PowerPoint of PDF
Spel en soc em -ontwikkeling, PowerPoint of PDF
Cognitieve ontwikkeling spelend leren, PowerPoint of PDF
Presenatie motoriek overgang 2-3, PowerPoint of PDF

30-12-2018

Woensdag hebben we het afscheid gevierd van juf Lianne. Zij gaat naar een andere school. We zijn te gast geweest bij het Kind Centrum op de speelplaats. We hebben daar met een aantal moeders een gezellige ochtend gehad. In groepjes hebben we tekeningen gemaakt met een kroontjespen en citroensap. Als je de tekening strijkt dan zie je wat je hebt getekend.
We hebben ook zelf klei gemaakt en daar mooie kunstwerken van gemaakt. Ook sneeuwballen mochten in deze winter niet ontbreken. Deze hebben we gemaakt van baking soda en scheerschuim. We hebben er ook nog glitters bij gedaan.
Langs deze weg wil ik de kinderen en ouders bedanken voor de leuke tijd die we hebben gehad. Ook ben ik heel blij met het cadeau wat ik van de kinderen heb gekregen. Ik wens jullie een fijn 2018 en een mooie tijd op Balans!

Groetjes,
Juf Lianne

30-12-2018

We hebben een heerlijk kerstdiner gehad in de Flamingoklas. # vaders kwamen ons bedienen van de heerlijke gerechten die er zijn gemaakt. We hebben rendiercakejes gehad en komkommer en ontbijtkoek kerstbomen. Heerlijke kransjes en stengels met knakworsten en nog veel meer. Ook vierden we dat Lieke in de vakantie 6 jaar wordt. Van haar kregen we een heerlijke traktatie.

30-12-2017

De school en de klas zijn in Kerstsfeer.
Diverse hoeken zijn aangepast aan dit nieuwe thema.

Met Knex proberen de kinderen sterren te maken.
In de bouwhoek worden houten bomen gebouwd en versierd.
Baby Jezus ligt met Jozef en Maria heerlijk knus in de stal.
De zandtafel is nu een sneeuwtafel.
In de letterhoek wordt er geschreven en getekend in de sneeuw (scheerschuim).
Met werkjes uit de kast worden kerstbomen versierd.
Met de kralenplank worden winterse taferelen nagelegd.
Er worden kerstwoorden gestempeld en geschreven, sommige kinderen schrijven hele boeken!
Er worden liedjes gezongen en verhalen gelezen.
Kortom, er wordt hard gewerkt!!!
En leuk dat we het hebben……

Kerst bij de Hondjes 2017
22-12-2017

En toen was het alweer kerstvakantie!
Eigenlijk veel te snel, want wat hebben we een leuke tijd gehad!

     In deze
        Powerpoint
    of deze
        PDF

kunnen jullie zien hoe leuk het was!
Wij wensen iedereen een heel fijn kerstfeest en een heel gezond en gelukkig 2018!!!!!!
                             
                       Tot volgend jaar,
                      Groep 1/2  H

06-12-2017

De ganzen hebben de afgelopen periode een enorm gezellige Sinterklaasperiode gehad! We hebben onze schoenen gezet, we hebben enorm veel geknutseld, we hebben als echte pieten aan pietengym gedaan, de rommelpiet had er weer een verschrikkelijke bende van gemaakt en Sinterklaas kwam zelfs nog een keer langs op school!

15-11-2017

Vorige week zijn wij naar het Balijbos in Zoetermeer geweest voor een herfstwandeling. Met veel begeleiders (pappa’s, mamma’s en zelfs een opa en oma) gingen wij die kant op. In groepjes hebben wij het bos doorkruist op zoek naar allerlei elementen uit de herfst. Als afsluitende activiteit mocht het huttenbouwen uiteraard niet ontbreken. Bedankt voor alle hulp!

28-10-2017

Deze week zijn wij op bezoek geweest in de bibliotheek van Leidschenveen. Hier hebben wij mogen luisteren naar een mooi verhaal en hebben wij erg veel boeken te leen gekregen voor in de klas!

19-10-2017

In groep 1/2e, de Egels, werd vandaag voorgelezen door leerlingen van groep 6.
in kleine groepjes werd geluisterd naar een prentenboek die passen binnen het thema van de Kinderboekenweek 2018 ‘Griezelen’.
Bedankt kanjers van groep 6!

19-10-2017

Tijdens de kinderboekenweek 2018 is er in de kleutergroepen veel gewerkt rondom het boek
‘de Gruffalo’. Dit was een groot succes bij veel leerlingen.
Dan is het natuurlijk heel leuk om deze week af te sluiten met ‘de Gruffalo’!
In de speelzaal is een bioscoop nagemaakt en werd de leuke film gekeken.
Hier ziet u de groepen C, E en H genieten in het donker.

19-10-2017

De afgelopen weken stonden in het teken van het thema ‘Griezelen’. Hier wat sfeerimpressies van de griezels in de ganzenklas.

18-10-2017

Vandaag hebben wij een hele leuke les gehad van juf Jasmijn (zij loopt bij ons stage). In de ochtend had de moeder van Sterre al voorgelezen en dit boek ging over een uiltje dat zijn moeder kwijt was.
Dit sloot mooi aan op de drama les. De kinderen waren allemaal uitjes en moesten papa of mama nadoen. De juffen wisten even niet meer of zij nou aapjes hadden of uilen?

18-10-2017

De ganzen zijn gezellig op bezoek geweest bij de boerderij. Na een verhaal, mochten we de boerin helpen met allerlei activiteiten. We hebben het enorm naar ons zin gehad!

18-10-2017

Vandaag kwamen de kinderen van juf Lucia en juf Chantal uit groep 6 ons voorlezen.
Dit was erg leuk en gezellig!

18-10-2017

De afgelopen paar weken hebben we gewerkt met het thema van de kinderboekenweek, Griezelen. We hebben het boek van de Gruffalo gebruikt als leidraad.
Eerst heeft de juf het boek voorgelezen en zochten we samen naar WIE er in het boek voorkwamen, WAAR het verhaal zich afspeelt, wat het PROBLEEM was van de muis in het boek en welke OPLOSSING hij heeft bedacht. Dit zette de juf in een mindmap.
We hebben het boek uitgespeeld met het schimmenspel. Alle kinderen hebben er een gemaakt en als deze af was mocht hij mee naar huis. Zo kan uw zoon of dochter ook thuis het verhaal naspelen. Met een lamp achter het theater wordt het helemaal leuk!
We hebben ook de hoofdpersonen van het verhaal van groot naar klein gelegd in een groepje.
Als afsluiting hebben we in de speelzaal de film gekeken.

18-10-2017

Dinsdag zijn we met de klas naar het Muzzee geweest. Dit is een museum in Scheveningen. We hebben geleerd welke dieren er in en om de zee leven. Ook mochten we schelpen sorteren. De mevrouw van het museum heeft ons verteld hoe de mensen vroeger leefden in Scheveningen. Het was heel erg leuk.

18-10-2017

Vandaag (maandag 16 oktober) zijn de ganzen naar museum Muzee geweest. We hebben hier veel geleerd en gezien over de zee en de dieren die in en rond de zee wonen. We mochten ook erg veel dieren bekijken en voelen. We kregen na afloop zelfs allemaal een vrijkaartje en een schelp mee naar huis!

29-09-2017

Vandaag (donderdag 28 september) zijn wij naar de kinderboerderij geweest. In eerste instantie stonden wij voor een dicht hek. Er was een foutje gemaakt door de medewerkers. Gelukkig was het droog en zodoende konden wij eerst samen eten en nog even spelen, voordat de les echt begon.

We hebben weer veel nieuwe dingen geleerd over de dieren. Wat zij eten, waarmee zij eten, hoe zij aanvoelen, welke producten uit de supermarkt of winkel van welk dier komt en ga zo maar door.
Aan het eind kregen wij ook allemaal een diploma mee voor thuis.

Ook willen wij de hulpouders nog een keer extra bedanken!