09-07-2018

Aan elke leuke tijd komt een einde. Zo ook voor de kinderen van groep 8. Maar dit betekent ook weer een mooi nieuw begin! Afgelopen zaterdag hebben de kinderen hun afscheidsmusical gespeeld en werden zij toegesproken met een persoonlijk woordje. En vandaag was het dan echt zo ver. De kinderen werden letterlijk de school uitgegooid. We hopen natuurlijk wel dat we jullie gezicht nog een gaan zien en dat jullie komen vertellen dat jullie ons net zo veel missen al wij jullie!

29-06-2018

21 juni hebben we met de groepen 8 meegedaan aan de Olypiade. Dit is een hele grote sportdag voor alle groepen 8 van alle basisscholen in Den Haag. We hebben ons van onze sportiefste kant laten zien en het weer werkte ook lekker mee! Een top dag dus!

15-06-2018

De verjaardag van de juffen in groep 8b was een groot succes. Wat werden we verwend. Niet alleen een verjaardagscadeau, maar ook voor Juf Ilse en haar baby een flinke mand cadeaus. Wat een verwennerij. Hartelijk Bedankt hiervoor.
We deden hele leuke spelletjes; wie-is-het, eierkoeken happen, tekenen op ons hoofd en torens bouwen van spekkies en spaghetti. Het was heel gezellig.

We wensen Juf Ilse een heel fijn verlof!

15-06-2018

We waren in 10 groepen verdeeld en mochten lekker buiten aan de slag met vragen over Den Haag. Wat was dit leuk om te doen. We hebben er (ook) veel van geleerd. Hierbij de foto’s.

15-06-2018

Wij hebben met de groepen 7 en 8 een spetterend Lyceum gehad. Wij hebben 2 dagen les gekregen zoals dat gaat op een middelbare school. Er was een grote inzet van een aantal voortgezet onderwijs leerkrachten. Ook werden er veel leerkrachten ingezet van andere groepen. Ontzettend veel dank hiervoor. Wij hebben gymlessen mogen ontvangen, maar ook biologie, Engels en Wiskunde. Een Natuur les over bloemen en een les CKV over Vincent van Gogh.
Wat was het leuk en leerzaam. Tot volgend jaar!

12-06-2018

Op 6 juni hebben wij in het kader van de projectweek de Gevangenpoort bezocht! We hebben er veel gehoord over de geschiedenis van de Gevangenpoort. Vooral de verschillende manieren van martelen uit het verleden maakten veel indruk op ons. Op de terugweg naar school maakten we een rondje over het Binnenhof en liepen wij zelfs minister Pechtold tegen het lijf.

21-04-2018

We zijn klaar met toets!! Jeeee

Kamp groep 8, dag 3
29-03-2018

In deze kampkrant o.a.
– Top avond
– Groep 8 in de dierenhandel
– Natte vossen
– Bagage+
– Stilte door beweging
– Afschrikwekkende actie van Daan


En natuurlijk de foto's

Kamp groep 8, dag 2
28-03-2018

In deze kampkrant o.a.
– Afwas ongeluk
– Sterke verhalen en omgezaagde bomen bij het ontbijt
– Vijand in de war
– Zwangere boom
– Andere locatie?
– Yoghurt smaakt naar pap
– 4000 in de min
– Battle zonder winnaar


En natuurlijk de foto's

Kamp groep 8, dag 1
27-03-2018

In deze kampkrant o.a.:
– 88 x rust
– Goocheltruc met vertraging
– Goedheiligman zorgt voor schoon huis
– Rondje bos zonder omweg
– Pionnen gestolen
– Ingewikkelde moord
– Kok met veren
– Afwassen onder toezicht
– Dansen onder censuur
– Verrassende verjaardag
– Onbekende hondsdolle hond
– Valse hoop


En natuurlijk de foto's

10-02-2018

Op woensdag 7 februari zijn we met de groepen 8 op bezoek geweest bij het Lyceum Ypenburg. We hebben verschillende lesjes gevolgd en een goed idee gekregen van hoe deze school in elkaar zit.

10-02-2018
Op 7 februari hebben wij het Lyceum Ypenburg bezocht. De dag begon met een aantal optredens van de musicalklas. We hebben mini-lesjes gevolgd voor de vakken muziek, Duits en scheikunde. Hiernaast hebben ook een aantal kinderen een lesje Grieks en Latijn gevolgd. De dag werd afgesloten met demonstraties van de sportklas.
07-02-2018

We hebben in groep 8a leuke papier-maché dieren gemaakt! Na het maken met ballonnen en lijm, hebben we ze ook mooi geverfd.

07-02-2018

Op 19 januari hebben we heel gezellig de verjaardag van de juf gevierd! We hebben allerlei gezellige activiteiten gedaan en de juf is heel  erg verwend!

26-01-2018

Lekker kliederen met muziek aan! De kinderen van groep 8C zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met papiermaché. Vieze handen, vieze tafels en een vieze grond, maar het resultaat mag er zeker zijn. Goed gedaan groep 8C!

26-01-2018

Op 17 januari hebben wij het ’s Gravendreef Lyceum bezocht. We hebben mini-lesjes gevolgd voor de vakken Aardrijkskunde en Mens en Natuur. Hiernaast hebben we speed-dates gehad met de brugklassers waarbij we alle vragen mochten stellen over het ’s Gravendreef die we konden bedenken. De dag werd afgesloten met demonstraties van de toneel- en sportklas.

20-01-2018

Op 17 januari hebben wij het ’s Gravendreef Lyceum bezocht. We hebben mini-lesjes gevolgd voor de vakken Aardrijkskunde en Mens en Natuur. Hiernaast hebben we speed-dates gehad met de brugklassers waarbij we alle vragen mochten stellen over het ’s Gravendreef die we konden bedenken. De dag werd afgesloten met demonstraties van de toneel- en sportklas.

22-12-2017

Groep 8c heeft in de december genoten van het Sinterklaasfeest en de Kerstviering op Balans.

18-12-2017

Op vrijdag 15 december hebben we mogen genieten van een leuke en leerzame voorstelling van Theater Stuiter. De voorstelling ging over de Romeien.

18-12-2017

Wat was het genieten in de sneeuw de afgelopen tijd! We hebben er een feestje van gemaakt op de Arena!

18-12-2017

We hebben hele mooie emoji’s van klei gemaakt in de klas! Hierbij een selectie van de resultaten!

18-12-2017

Op 5 december hebben we weer prachtige surprises uit mogen pakken in 8A! We hebben een gezellig spel gespeeld en genoten van alle mooie gedichten en originele cadeaus!

03-11-2017

In groep 8b hebben we in groepjes een presentatie gegeven over het eerste hoofdstuk van natuur. Dit was voor de hele klas heel erg leerzaam!

03-11-2017

Max uit 8b nam zijn Lego robot mee naar school om aan de klas te laten zien!

18-10-2017

Ieder kind heeft zo zijn of haar talenten. Zo ook Margot. Een van haar talenten is het bespelen van de cello. Herkent u het nummer? Wij wel!
Margot bedankt voor het optreden! We hebben genoten!

10-10-2017

Op woensdag 6 september heeft groep 8a de boerderij bezocht voor de laatste les ‘Tuinbouw’. We hebben meer geleerd over tomatenplanten, we hebben tomaatjes gesnoept, groente gesneden en een heerlijke groentesoep gegeten. Iedereen ging naar huis met een goed gevulde tas met ui, wortels, zaadjes en bonen!

09-10-2017

Op maandag 2 oktober zijn we naar het Filmhuis en het Humanity House geweest. We hebben deze dag veel geleerd over vluchten en vluchtelingen. We hebben geluisterd naar het verhaal van vluchteling Ali. We mochten hem ook vragen stellen, dit maakte erg veel indruk op ons.

10-09-2017

Op vrijdag 8 september heeft 8A in kleine groepjes raketten gebouwd. We leerden eerst meer over waar raketten voor worden gebruikt en waar het ontwerp aan moest voldoen. Hierna gingen we druk aan de slag met vleugels, een parachute en het maken van een goede punt. Hierna lanceerden we, ondanks het heerlijke weer, onze raketten op de arena.

10-09-2017

Op vrijdag 8 september heeft 8C in kleine groepjes raketten gebouwd. We leerden eerst meer over waar raketten voor worden gebruikt en waar het ontwerp aan moest voldoen. Hierna gingen we druk aan de slag met vleugels, een parachute en het maken van een goede punt. Hierna lanceerden we, ondanks het heerlijke weer, onze raketten op het plein.

10-09-2017

Groep 8C is maandag 4 september op de boerderij geweest voor de laatste akkerbouw les.
We hebben worteltjes, boontjes en tomaten geoogst. Een deel van de oogst mochten wij mee naar huis nemen. Van een ander deel hebben wij een heerlijke groentesoep gemaakt die we gelijk op de boerderij hebben opgegeten.