29-04-2018

Theaterbezoek 6C Boomwhakalaa!

21-02-2018

Dinsdag 20 februari hebben de Egels samen met groep 6c zandkoekjes gebakken. In groepjes van 4 zijn wij aan het proces begonnen. Eerst alle ingrediënten afwegen, vervolgens het kneden (wat soms best nog wel een vies werkje was!) en daarna het uitrollen van het deeg en de vormpjes drukken. Nadat alles op de bakplaat in de oven lag, begon het lange wachten tot de koekjes klaar waren. Gelukkig waren alle recepten goed gelukt, en smaakten de koekjes heerlijk. Kortom, een geslaagde ochtend!

30-12-2017

6c heeft afgelopen periode niet stil gezeten.
Zo zijn wij naar het Museon geweest voor een les archeologie. Daar hebben we  zelf spullen mogen ‘opgraven’. Daarnaast hebben we een hele hoop vragen weten te beantwoorden, door alles in het lokaal te bekijken.
Natuurlijk hebben wij ook Sinterklaas gevierd. Dit jaar voor het eerst met het maken van surprises voor elkaar. Alle kinderen hebben heel erg hun best gedaan om een mooie surprise en gedichtje te maken. En wat knap dat de meeste kinderen niet hebben verklapt wie ze hadden getrokken!
Ook hebben wij in de maand december geknutseld. De resultaten zijn super mooi geworden. Hier hebben wij heel veel hulp gehad van vaders, moeders en oma’s. Die willen wij dan ook nog een keer extra bedanken!
Daarnaast hebben wij nog een leuke foto gemaakt om het nieuwe jaar in te luiden.

12-12-2017

Tijdens dit uitje hebben we geleerd wat archeologen vinden in de bodem en welk gereedschap ze gebruiken bij het opgraven. Bij elke gemaakte opdracht kregen we een puzzelstuk. Samen hebben we een grote puzzel gemaakt die een beeld geeft van het leven van de eerste kustbewoners.
Ook hebben wij zelf iets opgegraven, door onder een kleed te voelen om een voorwerp te pakken.
Het was een leuke, maar een zeer leerzame les.

11-12-2017

Wat hebben wij genoten met elkaar. Alle voorbereidingen voor de surprises en het maken van gedichtjes. Iedereen heeft zijn best gedaan om er iets moois van te maken, zelf de juffen hebben ook meegedaan. Wat zijn we allemaal flink verwend!
Met elkaar dansen en springen tijdens de aankomst van Sint en zijn Pieten en de gezelligheid tijdens het uitpakken.
Ook kregen we bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. We kregen een mooi klassencadeau waar we dit schooljaar veel plezier van zullen hebben.
Lieve Sint en Pieten,
Bedankt voor deze mooie dag!

Veel liefs,
Groep 6a

06-12-2017

Lieve hulp Sinten van groep 6b

Wat heeft de echte Sint van jullie genoten.
Honden, katten ballen en boten.

Van alles kwam er als surprise voorbij
En alles gemaakt namens mij.

Vele uren waren jullie aan het werken
Dat was ook goed te merken.

Sommige cadeaus zijn uit elkaar gehaald
Daar werd soms goed van gebaald.

Maar deze foto’s maken het weer goed
Tot zo ver en een vriendelijke groet.

De Sint

19-10-2017

Groep 6b heeft vrijdag voorgelezen aan de kinderen van de cavia’s en de egels.
Van alle twee de kanten was het voor herhaling vatbaar.

10-10-2017

We zijn gestart op school en daar hebben wij het lied ‘Leve Het Nijlpaard’ gezongen samen met juf Lucia. Ook hebben we het filmpje over survivallen gekeken en eindelijk mochten we vertrekken. In de bus hebben we lekker kunnen kletsen,  lezen en spelletjes gespeeld. 
Na ongeveer een uur rijden kwamen wij aan bij het Poldersport De Kwakkel en hebben we meteen ons tien-uurtje gegeten. Daarna zijn we in groepjes uiteen gegaan om verschillende activiteiten te doen zoals: klimmen, zwemmen als we in het water vielen, tokkelen, parcours afleggen en verder kan je alles bekijken op de foto’s. Tussendoor hebben we ook nog met elkaar geluncht.
Wij hebben erg genoten en wij wensen jullie veel plezier met het bekijken van de foto’s!

Tot slot willen wij de ouders bedanken die ons hebben geholpen.

09-10-2017

Wij gingen met schoolreis survivallen in Aalsmeer. Daarna gingen we als eerst in teams zeskamp spelletjes doen. Vervolgens gingen we survivallen. Daar zijn we (bijna) allemaal heel nat geworden. Het water was wel erg koud! Wij hebben een hele leuke dag gehad J