21-04-2018

Wij in groep 5a hebben een hele leuke muziekles gehad. We hebben verschillende blaasinstrumenten kunnen bespelen en we mochten ook lekker zelf drummen.
Was gezellig.

21-04-2018

In groep 5a zijn wij bezig geweest met de stroomkring. In de natuurlessen kregen we uitleg over elektriciteit, zonne-energie en batterijen. We konden zelf uitproberen hoe een stroomkring in elkaar zit. Wat leuk om te doen!

03-04-2018

Op donderdag 29 maart heeft groep 5c een gezellige Paasviering gehad.
We begonnen de ochtend in de Petrus en Paulus kerk voor een viering.
Terug op school hebben we een gezellige lunch gehad samen en is iedereen met een gevulde bloempot als cadeautje naar huis gegaan om te genieten van 4 vrije dagen. Dat het gezellig was, is te zien op de foto’s.

13-03-2018

Wij zijn in het museum Meermanno geweest. Dit is een heel oud boekenmuseum. We hebben geleerd over de verzameling van de Baron. De Baron had een grote verzameling van boeken tot munten en van potten tot schilderijen. Wij mochten zelf ook een doosje maken voor onze eigen verzameling.

13-03-2018

Eerst zwoegen in de klas met het schrijven van het werkstuk. Daarna thuis zwoegen met het typen van het werkstuk. Vandaag (20-2-2018) mochten de kinderen hun harde werk omzetten in een muurkrant. Dit hebben ze fantastisch gedaan. De resultaten zijn gaaf.
We hebben een muurkrachten quiz gedaan. Over elke muurkrant was een vraag gesteld. Hier moesten de kinderen de antwoorden van zoeken op de muurkranten. Dit hebben ze in tweetallen gedaan.

17-02-2018

Vorige week zijn de kinderen van groep 5a gestart met het maken van dieren van papier-maché.
Met een ballon, wat tape en allerlei materialen werd het lichaam van het dier gemaakt. Na het ontwerpen van het lichaam gingen de kinderen aan de slag met lijm en kranten. Voor sommige kinderen was dit een vies klusje, terwijl andere kinderen het heerlijk vonden om het dier in te smeren met lijm. Na een weekje wachten waren de dieren droog en kon er worden geverfd. De dieren hebben prachtige kleuren gekregen. Volgende week gaan de dieren mee naar huis en kunnen ze thuis worden bewonderd.

17-02-2018

Groep 5a heeft een bezoek gebracht aan museum Meermanno. In dit bijzondere huis van baron Van Westreenen van Tiellandt hebben wij naar zijn indrukwekkende boekenverzameling kunnen kijken en naar andere voorwerpen die hij in de loop der jaren heeft verzameld. De kinderen waren erg onder de indruk van deze mooie verzameling.
Na het rondje door het museum zijn kinderen zelf aan de slag gegaan met het maken van een doosje voor hun eigen verzameling.
Het was een leerzame en inspirerende ochtend.

Hulpouders bedankt!

30-01-2018

Groep 5C leeft zich uit met schimmenspel!

19-10-2017

Het was Kinderboekenweek afgelopen week. Groep 5 en groep 1/2g hebben deze week afgesloten door voor te lezen aan elkaar. Volgens de kinderen was het erg leuk. Dat vonden de meesters ook. Ze hebben heerlijk gelezen met elkaar.

19-10-2017

In het eerste hoofdstuk van Natuur/Techniek ging het over het bouwen van stevige constructies. Wij hebben in de klas ook een aantal stevige constructies gebouwd.

19-10-2017

We hebben met de groepen 5 naar een voorstelling gekeken over Don Quichot. Don Quichot is een ridder die vergeten is hoe hij ridder moet zijn. Door een avontuur en hulp van de kinderen komt hij er weer achter wat een ridder zijn betekent. De kinderen moesten helpen door woorden te bedenken die te maken hebben met een ridder zijn. Helpen, vertrouwen, redden en dapper waren een aantal van deze woorden.
Gelukkig liep het verhaal goed af en de kinderen werden als dank tot ridder geslagen.

19-10-2017

Voor handvaardigheid hebben we met de groepen 5 een wisselles gedaan. Er werden 3 verschillende opdrachten gemaakt. Bij juf Maaike werden er wolven gemaakt van krantenknipsels. Bij juf Sabrina werden er monsters van ecoline en vleermuizen gemaakt. Bij meester Florian hebben de kinderen een monsters gemaakt van klei. Het was een onwijs leuke middag met mooie resultaten.

19-10-2017

Wij zijn met groep 5b in Avifauna geweest. We konden spelen in de speeltuin en aan de andere kant vogels kijken. Het was ontzettend gezellig met als afsluiter een gave vogelshow met allemaal bijzondere vogels. De kinderen hebben een top dag gehad.

19-10-2017

In het eerste hoofdstuk van aardrijkskunde ging het over boeren die voor ons eten zorgen. We hebben geleerd over het vee, groente/fruit en de akkers. Als eindopdracht gingen de kinderen aan de slag met een memoryspel, een bordspel, een kwartet of plattegrond over het hoofdstuk. Ze hebben deze opdracht in groepjes van 2 gemaakt. De resultaten zijn heel gaaf.

10-10-2017

Op vrijdag 6 oktober was er een toneelvoorstelling in groep 5c met de titel Don Quichot denkt na.
We hebben erg gelachen, onze fantasie gebruikt, maar ook goed nagedacht over dapper zijn en anderen helpen.

10-10-2017

Met deze foto’s genieten we in groep 5C nog na van de fijne schoolreis naar Avifauna!

05-10-2017

Het eerste hoofdstuk van geschiedenis ging over de jagers en de eerste boeren in Nederland. Veel kinderen vonden dit onderwerp reuze interessant. Zien en horen hoe de jagers leefden en overleefden en later hoe de eerste boeren de eerste dorpen bouwden, er was een hoop te leren en te zien over deze onderwerpen.  Bij de boeren leerden de kinderen dat zij hun voedsel zelf verbouwden en in eigen gemaakte potten bewaarden.
De kinderen hebben zelf een potje mogen maken en mogen versieren. Elk potje heeft een prachtige band rondom gekregen net als de echte potten van de eerste boeren.

05-10-2017

Op vrijdag 22 september zijn de kinderen van groep 5a naar Avifauna geweest. Vol spanning en enthousiasme kwamen de kinderen vroeg op school om op tijd te kunnen vertrekken. In de bus was het al erg gezellig en eenmaal aangekomen stonden de kinderen te trappelen om naar binnen te gaan. Wij hebben prachtige vogels gezien, vogels gevoerd en naar een vogelshow gekeken. Ook hebben de kinderen heerlijk gespeeld in de grote speeltuin. Natuurlijk kregen de kinderen aan het einde van de dag een heerlijk ijsje en was er zo weer een einde gekomen aan een geslaagd schoolreisje. Alle hulpmama’s bedankt voor de gezellige dag!

26-09-2017

In groep 5a geven we elkaar mooie complimenten. We waren erg blij ermee.