08-06-2018

Het geheimzinnige oerwoud..
De kinderen hebben in groepjes een oerwoud gemaakt, inclusief lianen en zwaaiende dieren.
Leuk samengewerkt en creatief bezig geweest!

0-0-2018

De afgelopen periode hebben we hard gewerkt en weer veel leuke dingen gedaan.
Zo hebben we genoten van de paasviering, hebben we muzieklessen gehad van een echte dirigent en hebben we gezellig koningsdag gevierd waarbij we onze talenten konden tonen.
Nu zijn we dus wel toe aan de meivakantie en daarna gaan we weer hard aan de slag in onze fijne klas!

Groetjes van 4a

24-04-2018

Het was een echte ouderwetse verjaardag.
Met leuke spelletjes, als snoepje happen, sjoelen en ezeltje prik.
Er is lekker gesnoept en gezond gesnackt.
Er is bingo gespeeld.
En de juf is erg verwend.

Dank je wel, lieve ouders

25-04-2018

In de week voor Pasen hebben de kinderen potjes geverfd.
Hier kwamen later de knolletjes van anemoontjes in.
En nu maar begieten en er lief tegen praten en hopen dat er mooie bloemetjes uitkomen.

24-03-2018

We vierden de verjaardagen van de juffen en momenteel zijn dat er bij ons maar liefst drie. Ze werden erg verwend met mooie cadeaus, waarvoor ze iedereen hartelijk willen bedanken! Natuurlijk mocht iedereen verkleed komen (de juffen dus ook), speelden we allerlei leuke Oudhollandse spelletjes en maakten we ons eigen gezichtje van eierkoek of rijstwafel met zoet beleg. De kinderen hebben ook nog een rekenbingo gedaan en konden daar schrijfgerei mee winnen. Iedereen won hoe dan ook een geurend fruitgummetje. Bedankt voor alle gezelligheid!

17-03-2018

Vandaag kregen we geschiedenisles van de oma van een leerlinge uit onze groep. Zij kwam toen ze 4 jaar was door de oorlog met Japan terecht in het Tjindengkamp in Batavia (het huidige Jakarta, de hoofdstad van Indonesië). Met wat hulp van foto’s van internet vertelde ze hoe er geslapen, gegeten en gewassen werd (bijna niet). Ook had ze een bijna 100-jarig postweegschaaltje mee. Daarmee kon haar moeder de post wegen, maar ze hielp ook het eten eerlijk te verdelen tot op de rijstkorrel nauwkeurig. De kinderen mochten van dichtbij zien hoe de weegschaal zelfs bewoog bij een paar gekookte rijstkorrels. Natuurlijk vroegen de kinderen volop interessante dingen en leerden zo bijvoorbeeld dat de mannen en vrouwen in gescheiden kampen leefden. Oma Betty zag haar vader pas na de bevrijding weer en ze konden elkaar niet herkennen. Gelukkig waren ze wel weer allemaal samen. Lieve oma Betty, hartelijk bedankt voor uw verhaal!

21-02-2018

De afgelopen periode hebben de kinderen uit groep 4c hard geoefend om hun zelfbedachte leerdoelen te halen. Met steun van hun supporters konden de kinderen nu de tafels beter uit hun hoofd, een katapult of tempel bouwen, lang op een skateboard staan, minder duimen, beter mikken bij voetbal en nog veel meer. Natuurlijk verdient dat een feestje dat we ook samen bedachten. Enkele kinderen lieten zien wat ze nu konden en we hadden ook wat filmpjes van de buitensporten. Natuurlijk kon de zelfgemaakte taart (ook een leerdoel) en een echte disco niet ontbreken. Knap gedaan allemaal!

30-12-2017

Het was weer een heel geslaagd Kerstfeest. Er waren heerlijke hapjes gemaakt.
De 5 “ober-vaders “ hebben hard gewerkt en de sfeer was gezellig.

Voor iedereen een heel fijne  Kerstdagen gewenst en tot in het nieuwe jaar.

22-12-2017

Na wat praktisch opruimen en ontspannen kijken naar het kerstverhaal vanuit het ezeltje bekeken , mochten we een geweldige kerstviering met elkaar beleven in de gymzaal. Met goede toneelspelers, een echt koor en het zelf meezingen van de geleerde liedjes werd het een bijzonder kerstfeest. Dat sloten we natuurlijk af met een heerlijk kerstdiner waarbij vijf obers ons bedienden. Afgewisseld met een kerstliedje en afgesloten met een groepsfoto (met dank aan juf Inge en meester Koen die net langskwamen) was het een bijzonder mooie dag.

We willen jullie allemaal fijne feestdagen en een heerlijke vakantie wensen.
Tot in 2018!

22-12-2017

Ook deze periode hebben we weer veel leuke activiteiten gehad in 4A.
Zo hebben we een leerzame maar vooral ook leuke judo-les gehad, is rommelpiet geweest en hebben we natuurlijk Sinterklaas gevierd op school.
Verder hebben we een gezellige kerstviering gehad en hebben we genoten van het kerstdiner.
Tussendoor hebben we ook nog hard gewerkt dus nu zijn we toe aan de kerstvakantie!

We wensen iedereen een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar!

30-11-2017

De kinderen hebben hun Pietendiploma gehaald! Pakjes in de schoorsteen gooien, op het dak klimmen en cadeautjes opstapelen. Het lukte ze allemaal!

24-11-2017

Wat een leuke start van de Sintperiode. De lessen gingen over recepten en bakken, dus wat is er leuker het meteen in de praktijk te brengen met kruidnoten? Wel bleek er een foutje in de ingrediëntenlijst te staan, waardoor het deeg te droog werd. Gelukkig wisten de kinderen al snel dat er dus meer melk bij moest en konden we toen toch goed kneden. De dag erna naaiden we allemaal een mooie zak van Sinterklaas en op donderdag bleek Rommelpiet weer eens langs te zijn geweest. Gelukkig had hij niet alleen rommel achtergelaten, maar ook een lekkere mandarijn en leuke cadeautjes voor iedereen. Dank u wel, Pieten!

24-11-2017

Op dinsdag 14 november mochten de kinderen naar sportschool “Rust” voor een les judo.
Eerst kregen alle kinderen een prachtig wit judopak aan.
We leerden hoe we de meesters moesten groeten en hoe we konden samenwerken bij op de rug of buik liggen.
In tweetallen mochten de kinderen vervolgens aan de slag.
Elkaar omduwen en ook proberen de ander op de rug te krijgen.
Iedereen was fanatiek bezig en de les vloog om.
Erg leuk om eens een keer te doen!

19-10-2017

September en oktober stonden bol van de leuke activiteiten voor ons.

We zijn begonnen met het gezellige schoolreisje naar Avifauna waar we onze ogen uitkeken en lekker gespeeld hebben.
Hierna gingen we naar de bibliotheek en hebben we alles geleerd over de genres van boeken. Er zijn er heel veel! Ook mochten we een boek kiezen om te lenen en op school te lezen.
Toen kregen we ook nog een les onder de grond bij kinderboerderij Landzigt. Hier hebben we van alles geleerd over kleine beestjes die onder de grond leven en we hebben ze ook zelf gevonden in de tuin!
Tot slot hebben we allerlei leuke activiteiten gedaan tijdens de kinderboekenweek. Omdat het thema Gruwelijk eng was hebben we allerlei griezelige en enge dingen gedaan en geknutseld.
Ook is er natuurlijk lekker veel voorgelezen. Iedere dag ging er een toeter en dan werd er minstens 10 minuten voorgelezen, ook als we dan net met de rekenles bezig waren.


Naast al deze activiteiten hebben we ook keihard gewerkt. Nu hebben we dus echt wel een week vakantie verdiend! Fijne vakantie allemaal!

19-10-2017

Het was weer een heel geslaagd schoolreisje. Wat is Avifauna een leuk park. Een originele speeltuin, een hele mooie vogelshow en een (beetje) griezelig spookhuis.
De kinderen en de juf hebben genoten.

Vaders en moeders, bedankt voor jullie hulp.

04-10-2017

Groep 4c mocht naar de kinderboerderij voor een uitje onder de grond. We mochten ook echt even ‘onder de grond’ en luisteren naar een prachtig droomverhaal waarin een worm, een pissebed en een slak voorkwamen. Daarna hebben de kinderen in groepjes van alles zelf gedaan. Buiten werd gezocht naar bodemdiertjes, binnen mochten kinderen een bodemdiertje tekenen, puzzels ervan maken, een spin knutselen en echte slakken goed bekijken. Erg leuk! Het was een geslaagde en leerzame ochtend, mede dankzij alle ouders die kwamen helpen. Bedankt!

03-10-2017

Op maandag, 2 oktober, zijn de kinderen van groep 4B naar de kinderboerderij geweest. Ze kregen daar een les “ onder de grond”. Een juf vertelde over diertjes die onder de grond leven. De kinderen mochten ze buiten ook gaan zoeken. Er is naar slakken gekeken en ze hebben spinnen van klei gemaakt. Het was een hele leuke, leerzame les.