04-06-2018

Op dinsdag 29 mei hadden we de bijenles. We gingen hiervoor naar de kinderboerderij, waar de bijenkar al voor ons klaar stond. Aan de hand van opdrachten hebben we van alles geleerd over de bijen, welke taken de bijen hebben (we hebben ook zelf de taak verdeeld en voor bij gespeeld) en we hebben ook nog echte bijen gezien! Het was warm, maar wel erg leuk.

24-04-2018

Op woensdag 25 april vierden de juffen hun verjaardag. Speciaal voor deze gelegenheid was juf Yolanda naar school gekomen en ook juf Femke was er extra.
Na het zingen en de polonaise mochten de cadeaus uitgepakt worden. We zijn erg verwend, alle ouders: hartelijk bedankt!
Het tweede deel van de ochtend gingen we het safarispel spelen. De kinderen moesten opdrachten uitvoeren voor een jury. Deze beoordeelden dit met geld. Met dit geld konden de kinderen dieren kopen en hiervoor gingen ze in de klas vervolgens een dierentuin maken.
Het was een geslaagde dag!

04-04-2018

Op woensdag 4 april hadden de kinderen van groep 3c Beebot les van juf Toos.
Ze gingen zelf programmeren en proberen om de beebots de opdrachten op de juiste manier uit te laten voeren. Dit was best wel lastig, maar ook leuk om te doen.

04-04-2018

Op maandag 26 maart zijn we met de hele klas naar de bibliotheek gegaan om onze boeken te ruilen.
Eerst werd een verhaal voorgelezen uit het boek ‘Toen ik’ van Joke van Leeuwen. Daarna mocht iedereen een boek op zijn/haar leesniveau uitzoeken.
Op het laatst heeft Stef nog een stuk aan de hele klas voorgelezen.

07-12-2017

Wat was het een fijne en gezellige Sinterklaastijd in groep 3A.
We hebben onze schoen gezet, rommelpiet kwam langs, we hebben laten zien wat een knappe pieten wij zijn met Pietengym, we hebben laten zien hoe goed we samen kunnen werken door samen een stoomboot te knutselen, we hebben verlanglijstjes gemaakt en brieven geschreven.
En toen het eindelijk 5 december was mochten we ons versje voor Sinterklaas op het podium laten horen, en wat ging dat goed!

14-11-2017

Vorige week gingen we speciaal naar het crea-lokaal voor de tekenles ‘Bij de koningin aan tafel’. WDe kinderen moesten een tekening maken, waarop duidelijk een grote, gedekte tafel te zien moest zijn met daaraan de koning en de koningin.
De kinderen hebben hard gewerkt en de resultaten zijn erg leuk en kleurrijk geworden.

14-11-2017

Op dinsdag 7 november zijn we naar de bibliotheek geweest. We hebben daar les gehad over ‘koken met vos en haas’. We mochten zelf woorden koken in groepjes. Daarna mocht iedereen een boekje uitkiezen om mee te nemen naar school. In de klas konden we niet wachten om hierin te gaan lezen!

18-10-2017

Op maandag 9 oktober zijn we in de groepen 3 met een nieuw thema begonnen. Het thema is ‘smakelijk eten’. Iedere maandagmiddag hebben we eerst een uur circuit waarbij we op allerlei manieren de lesstof verwerken. Spelenderwijs, schriftelijk of via de laptop bijvoorbeeld. Daarna spelen we een kwartiertje buiten. De rest van de middag zijn we aan het knutselen. Deze week waren dat marktkraampjes waar eten en drinken verkocht werd. Op de foto’s ziet u een leuke impressie van deze middag.

Informatieavond groepen 3
27-09-2017

Op dinsdag 26 september is er een informatieavond geweest voor de ouders van de groepen 3. De leerkrachten hebben de ouders geïnformeerd over het leren lezen met lijn 3, maar ook het schrijven, het rekenen, het circuit/de hoeken en het toetsen in groep 3 kwamen aan bod.
U kunt hier de presentaties terugvinden van deze informatieavond.
De presentatie PowerPoint of PDF
Lijn 3 PowerPoint of PDF

27-09-2017

We zitten nog maar net in groep 3 en hebben nu al zóveel gedaan.
We leren lezen, schrijven en rekenen.
Op de foto’s kunt u zien hoe hard we kunnen werken.

25-09-2017

De kleuters en de groepen 3 zijn vandaag (vrijdag 22 september) op schoolreisje geweest naar Plaswijckpark. We hebben genoten van al het spelen, dieren aaien, het weer en de gezelligheid.
Alle hulpouders enorm bedankt voor vandaag!

13-09-2017

In de groepen 3 wordt 3x per week in een circuit gewerkt. Dit is 2x een half uur per dag. In totaal zijn er 6 onderdelen, zoals spel in de bouw-, lees- of ontdekhoek, taalspellen, rekenspellen, knutselen, (cijfer)schrijven en klein spel. Dit is erg leuk en de kinderen oefenen druk met alles wat eerder geleerd is in de klas. Ook proberen ze nieuwe dingen te ontdekken en hun grenzen te verleggen.