05-07-2017

Vandaag zijn alle kinderen uit groep 2 ‘overgevlogen’ naar groep 3.
Na een kort welkomstwoord door juf Marit, werden de kinderen ontvangen door de huidige groepen 3.
Heel veel plezier in groep 3!!!!!

02-07-2017

Lekker dansen met juf Tineke is een groot feest.

Het hele jaar hebben we al kunnen genieten van haar in de klassen met lesjes en muurtjes bouwen.
Als afsluiting van het schooljaar hebben we mogen dansen.
Zo gingen we op vakantie met het vliegtuig, trein, fiets en dansen.
We zijn helemaal terecht gekomen in Amerika. Daar wonen de cowboys en de indianen.
Ze hebben elkaar niet gezien als rots en cactus maar wel zijn ze vrienden geworden en hebben met elkaar gedanst.

02-07-2017

De cavia´s zijn vanochtend naar het Kinderboekenmuseum in Den Haag geweest.
We mochten met de bus ernaartoe, het leek net een schoolreisje!
In het museum hebben we de tentoonstelling van Kikker bezocht. De kleuters mochten eerst luisteren naar verhaaltjes van Kikker en zijn vriendjes en een grote digitale puzzel maken. Daarna was het tijd voor leuke interactieve kikkerspelletjes zoals bootje varen, zagen en verven en schaatsen. We mochten zelfs eten koken in een echt huisje en lekker uitrusten op bed. Het was een leuke en leerzame ochtend!

21-06-2017

Het weer was weer mooi. Zoals dat hoort op een sportdag van de kleuters.
Op het grasveld was er één golf van sportende kleuters die het erg naar hun zin hadden. Ze waren heel intensief met het spel bezig maar maakte ook zelf hun spel. De ouders mochten af en toe ook meespelen en deden dat met volle overgave. Toen alle activiteiten waren gedaan waren alle kleuters omgetoverd in een vlinder, helden, tijgers, poezen en nog veel meer. Ze werden onherkenbaar.
Allemaal hebben ze weer genoten en genoeg gesport deze week.

16-06-2017

Het schooljaar loopt op zijn einde.
Er is hard gewerkt en heel veel gespeeld.
Ook waren er regelmatig wat bijzonderheden.
Hier de foto’s van enkele leuke dingen die we hebben gedaan zoals een bezoek brengen aan de kinderboerderij, het afscheid vieren van Fayenna (dit was natuurlijk niet leuk), de verjaardag van de koning vieren, de a4d lopen, er is een jazzvoorstelling op school opgevoerd en in de klas hebben we natuurlijk gewerkt aan gave thema’s.

14-06-2017

Vrijdag 9 juni hadden wij een Jazz voorstelling en deze heette “Ella”. Het leek een beetje op het sprookje “Het lelijke jonge eendje”. In de klas hadden we al een paar opdrachten gedaan. Hierdoor wisten we al een beetje waar het over zou gaan. Ook konden we hierdoor uit volle borst meezingen en de bewegingen meedoen. Het was een hele leuke voorstelling met: zang, dans, meezingen, meedansen, grapjes en het verhaal zelf. Ook de Hondjes en Dolfijnen waren er tijdens onze voorstelling gezellig bij.

03-06-2017

Deze week hebben wij het thema “bouwen” afgesloten en dat hebben wij op een leuke en creatieve manier gedaan. Tijdens het thema hebben wij het bijvoorbeeld gehad over: kraanbestuurders, schrijnwerkers, loodgieters en tegelzetters. Het leek ons wel leuk om dan zelf aan de slag te gaan met tegels en voegsel. Donderdag hebben de kinderen de tegels vastgeplakt en vrijdag zijn zij gaan voegen. Dit konden wij ook mooi doen in ons mooie crea-lokaal. Volgende week komt het resultaat mee naar huis.

22-05-2017

Hier wat leuke foto’s van de apen, ook van het thema Circus.

17-05-2017

Aan het begin van ons thema “circus” kregen wij in de klas een filmpje te zien. Twee clowns: “Pico” en “Bello”, waren op zoek naar het circus. Wij moesten hen helpen met zoeken. Aan het eind van het thema hadden zij eindelijk het circus gevonden. In het circus deden niet alleen deze twee clowns optredens, maar ook de kinderen uit de kleutergroepen.
Het was erg leuk!

25-02-2017

Hierbij ook nog een aanvulling op de eerder geplaatste foto’s.

09-02-2017

Vrijdag 3 februari gingen wij naar de bibliotheek toe. We mochten een heleboel leuke dingen doen. Jutten, een schat open maken, luisteren naar een verhaal en we hebben ook nog een filmpje gekeken. We hebben ook nog verschillende spelletjes gedaan. We kregen weer twee tassen vol met boeken mee, maar ook kleurplaten, een walvisvingerpopje en het boek wat er bij hoort. Ook hebben de kinderen een brief meegekregen, waarin staat hoe je, je gratis kunt aanmelden bij de bibliotheek. Het was erg leuk! Wij willen ook de hulpouders bedanken voor de hulp.

05-02-2017

Lois en Lieke uit groep 6  kwamen gitaarspelen voor de Kikkertjes van de Voorschool.
Zij hebben 10 weken les via de VSD op de basisschool en ze kunnen al prachtig spelen.
Twee liedjes hebben ze gespeeld voor ons.
Natuurlijk wilde de Kikkertjes ze nog veel vaker horen!

05-02-2017

Het is weer de week van de nationale voorleesweek en daarom mochten wij naar de bibliotheek.
Toen we daar aankwamen stonden ze ons al gezellig op te wachten. De bibliotheek werd omgetoverd tot een strand.
Daar hebben we mogen jutten en hebben zelfs een schatkist gevonden. Daarin zaten zakjes en een boek over “de kleine walvis”.
We hebben spelletjes gedaan en het boek werd voorgelezen kortom het was een feest.

01-02-2017

Vandaag hebben de groep 2 kinderen uit de ganzenklas hun eerste les ‘Schrijfdans’ gehad! We hebben door te dansen op muziek een mooie tekening gemaakt (u zult vast direct zien dat het een vulkaan is…). De methode laat kinderen dansen en ritmisch bewegen om aan het ritmisch bewegen, wat schrijven uiteindelijk is, te wennen. Wij tekenen met twee handen tegelijk, maar bewegen eigenlijk ons hele lichaam tijdens de dans. De komende periode nemen wij steeds meer mooie tekeningen mee naar huis!

Presentaties informatieavond
18-01-2017

Hier staan alle presentaties die gebruikt zijn tijdens de informatieavond voor groep 1-2 op dinsdag 17 januari. Ieder jaar worden de workshops opnieuw gegeven. Heeft u iets gemist, kom dan gerust volgend jaar weer langs!

De start van de informatieavond was met een presentatie over de overgang van groep 2 naar 3 en de bijbehorende procedure.
Vervolgens kon er worden gekozen uit de workshops:

27-12-2016

Aan het einde van het jaar hebben de oudste kleuters van groep 12c een mooi stalletje gemetseld met hulp van juf Tineke. De laatste schooldag zijn we eerst naar de kerk geweest om liedjes te zingen, naar een verhaal te luisteren en te bidden. In de avond mochten de kinderen ook weer naar school toe en hebben we heerlijk gegeten van het kerstdiner. Er waren zelfs vijf ´ober papa´s´ in de klas die al het eten kwamen rondbrengen. Helaas was dit ook de afscheidsavond van juf Yvette, die met zwangerschapsverlof gaat. Een hele fijne vakantie allemaal en tot in het nieuwe jaar!

23-12-2016

Donderdag 22 december hadden wij Kerstdiner op school en dit was erg gezellig! Iedereen zag er erg mooi uit. Er waren veel lekkere hapjes en deze werden heel luxe geserveerd door onze obers.
We hebben erg leuke en gezellige avond gehad. Iedereen heel erg bedankt! De meester en de juffen wensen iedereen fijne feestdagen en een mooi, gelukkig en gezond 2017. Tot in het nieuwe jaar!

Kerst bij de hondjes (PowerPoint) (PDF)
23-12-2016

Wat was het weer een gezellige tijd!
We hebben veel geknutseld, veel verhalen gehoord, de klas super gezellig gemaakt, samen gezongen,
We zijn naar de kerk geweest voor een mooie viering, en als toetje hadden we een echt kerstdiner met echte obers!  En wat hadden alle ouders hun best gedaan met het maken van lekkere dingen!
Dank jullie wel, wij hebben er van genoten! Dat kun je in deze powerpoint wel zien.
We wensen iedereen een heel fijn kerstfeest en een heel gelukkig en gezond 2017!!!!!!

23-12-2016

Daar gaan we in een mooie lange slinger naar de kerk. Allemaal zitten op de jas en met spanning kijken wat er gaat gebeuren.
Liedjes gezongen, verhalen voorgelezen en mooie wensen mogen horen.
Nadat we een zegen hadden gekregen weer op weg naar school.

27-12-2016

Hoera! Rommelpiet is ook bij de caviaklas langs geweest. Het was voor veel kleuters toch wel een beetje spannend… en wat een rommel heeft hij gemaakt! Gelukkig was alles weer snel opgeruimd en hadden de pieten zelfs nog een leuk cadeautje achtergelaten.

12-12-2016

Wat een feest! Het was ’s morgens nog even spannend, maar uiteindelijk kwam Sinterklaas toch nog op school. Het nieuwe gebouw van Vlietkinderen werkte wat verwarrend voor Sinterklaas. Gelukkig konden we hem met hard zingen de goede kant op laten komen. We hebben een enorm gezellige dag gehad met leuke activiteiten, een versje voordragen aan de Sint en natuurlijk…. cadeautjes!!!!!

SINTERKLAAS BIJ DE HONDJES (PowerPoint)-(PDF)
06-12-2016

Wat was het weer een leuke tijd en wat hebben we veel geleerd!
We kunnen nu : rijmen, cup cakes bakken, pakjes inpakken, als echte pieten lopen, springen en klimmen, pakjes tellen, dansen…………!
Om iedereen een beetje een idee te geven wat we allemaal gedaan hebben, hier deze powerpoint!
Het was weer een heel fijn feest en daarom willen we tegen de feestcommissie  en Sinterklaas zeggen : Dank jullie wel!!!!!!
De hondjesklas

26-11-2016

Groep 8a heeft een liedje met een bijpassend dansje aan groep 1/2h geleerd. De Sint wist jammer genoeg niet hoe hij in Zevenaar kon komen. Gelukkig wist de Wegwijspiet dit wel. Het liedje ‘Wegwijspiet’ werd enthousiast gezongen door zowel de kinderen uit groep 8 als uit groep 1/2. Gelukkig is de Sint uiteindelijk in Zevenaar aangekomen. Voor een impressie kunt u kijken naar het filmpje en de foto’s.

22-11-2016

Wat een bende was 1-2g afgelopen donderdag zeg! Alles lag over de vloer, schoenen hingen aan het plafond, meester Minion waren in de openhaard gegooid en nog veel meer! Bij aankomst konden de juf en meester al niet naar binnen! Samen met alle kinderen is er gewacht tot er genoeg hulptroepen waren om gezamenlijk deze troep aan te pakken! De meester dacht nog dat het de schuld van de kinderen was, maar die wisten direct te vertellen dat het rommelpiet moest zijn geweest!  Er is ongelooflijk hard gewerkt om alles weer netjes te krijgen. Tijdens het opruimen vonden we in 2 schoenen een cadeautje. De rest was leeg, ook al was er de dag van tevoren nog zo mooi gezongen.
Gelukkig vonden we in de huishoek nog een zak met heel veel mooie cadeaus!

17-11-2016

Vandaag was het een erg gezellige dag. In de ochtend moesten we eerst de rommel van Rommelpiet opruimen, maar ook had hij cadeautjes voor ons achtergelaten! We hebben allemaal een mooie jojo gekregen. Hierna was het alweer tijd om te gymmen. Nu mochten we zelf een pietje zijn en de cadeautjes in de schoorsteen gooien. Eerst moesten wij nog wel klimmen, klauteren, springen en balanceren, want dat doen de echte pieten natuurlijk ook.

05-11-2016

Vrijdag 4 november zijn wij naar de bibliotheek geweest. De juf las eerst een heel leuk berenboek voor. Hierna mochten wij zelf nog allemaal één boek uitzoeken. Gelukkig hadden we sterke moeders bij ons en die tilden onze boeken. Het was erg leuk! Wij willen de moeders nog bedanken voor hun hulp.

14-10-2016

Vandaag (donderdag 13 oktober) hebben de Beren en de Ganzen samen leuke spelletjes gedaan. Het waren niet zomaar spelletjes, maar Oud Hollandse spelletjes! De kinderen konden sjoelen, blok gooien (in plaats van blik gooien), hoepelen, klos lopen, stelt lopen, kegelen, touwtje springen en nog veel meer.
Het was erg gezellig!

14-10-2016

De beren hebben met oma’s appeltaart gemaakt.
Ze hebben het deeg gekneed, de appels geschild en alles netjes gemengd met de rozijnen en het kaneel. De taarten zien er heerlijk uit!
De juf heeft ze thuis gebakken in de oven en ze niet stiekem opgegeten. Het rook wel veel te lekker thuis.
Vrijdagmiddag hebben we lekker gesmuld en de kinderboekenweek heerlijk afgesloten. De hele klas leek wel een appeltaart!

09-10-2016

Ook de cavia’s mochten dit jaar weer een bezoekje brengen aan de kinderboerderij. We hebben goed meegeholpen en veel plezier gemaakt. De kinderen vonden de cavia’s knuffelen en het poep scheppen toch weer het allerleukste klusje om te doen. Dolle pret was het ook dit keer in de ‘’hooiberg’’. Daar mocht je lekker in het hooi springen en rollen!

06-10-2016

Vrijdag 23 september zijn wij op schoolreis geweest. Wat hadden we een mooi weer! We hebben het heel erg naar ons zin gehad. Helaas hadden we op de terugweg file, maar we hebben wel een onwijs leuke dag gehad.
We willen alle papa’s en mama’s die geholpen hebben nog bedankt!

27-09-2016

Vandaag (dinsdag 27 september) mochten wij op bezoek bij de boerin en alle dieren op de kinderboerderij. Wij werden dan ook hartelijk ontvangen, op deze mooie, zonnige dag.
De boerin las ons eerst voor over allemaal dieren die op de kinderboerderij zijn. Hierna mochten we zelf aan de slag om de boerin te helpen.
We hebben de koeien, geiten en schapen geborsteld, we hebben poep opgeruimd, in het stro gespeeld en nog veel meer. Wij willen de boerin en alle dieren dan ook bedanken dat wij op bezoek mochten komen!

17-09-2016

Wat een feest, wij mochten donderdag 15 september naar de kinderboerderij.
Boerin Robine had ons uitgenodigd want ze had onze hulp hard nodig bij het werk op de kinderboerderij.
We begonnen ons avontuur te voet. Eerst moesten we een stukje wandelen in de warmte. Na een kwartier waren wij er. De boerin verwelkomde ons met een heel leuk prentenboek over de dieren van de boerderij. Daarna werden we in groepjes verdeeld en mochten we op zoek naar 10 opdrachten.
We hebben ze gevonden en keihard gewerkt om alles goed te maken. We hebben o.a. poep geschept, geiten geborsteld, kippen gevoerd, cavia’s geaaid, in het stro gespeeld, konijnen gevoerd, kippenzand gezeefd en nog veel meer.
We hebben zelfs ook nog even tijd gehad om in de speeltuin te spelen en om op de tractoren en fietsjes rond te rijden.

Het was een hele leuke ochtend.
En gelukkig is iedereen geslaagd voor hun boerendiploma.

12-09-2016

Vrijdagmiddag was het heerlijk weer. De juffen besloten om de kinderen eens te laten experimenteren met water. Er stond een bak buiten met water en een bak met verschillende materialen. Er werd met kwasten geschreven en getekend. We verwonderden ons dat de vormen ook weer verdwenen. Juf, dat komt omdat het opdroogt. Kijk, zo hebben we iets ontdekt wat sommigen eerder nog niet wisten.
Er werd met krijt en water geëxperimenteerd en natuurlijk heksensoep gemaakt en water geschonken en verplaatst. Als je rent met een kopje water blijkt dat er bij aankomst bijna niets meer in zit. Volgende keer maar iets rustiger lopen. Het was een heerlijke, leerzame middag.

10-09-2016

Wat een feest en wat een zonnige dag. Ze mochten weer meehelpen op de boerderij.
Op de heenweg hadden ze al een feestje onder de tunnel. De grootste mensen werden weer klein en gillende kinderen vond zij fijn. Op de terugweg gewoon nog een keer. Dat was erg leuk!
Ze hebben allemaal genoten en weer was het poepscheppen het leukste wat er was. De boerin en alle helpers waren ons weer zeer dankbaar.
Als toetje mochten we ze voeren met groente en als we zelf met papa, mama, opa of oma naar de stadsboerderij gaan mogen we ook groente meenemen.
Geniet van de foto’s.

05-09-2016

In de eerste weken oefenen we ook hard in de speelzaal. Bewegen is belangrijk, hier leren we van! We hebben de eerste les lekker gerold als potloden, het tikspel ‘vos kom uit je hol’ gepeeld en met ballen in de bak gemikt. Het was heerlijk!