06-07-2017

De kinderen van 6c zijn aan de slag gegaan met het bouwen van een goede, stevige hut in het Haagse Bos.
Ook hebben we geleerd in de natuur te overleven en heeeeeeel veel kikkers geknuffeld.
Het was leuk en leerzaam!

06-07-2017

Wat een leuke dag was het! Speurtocht, pannenkoeken en spelletjes!
We hebben genoten!
Bedankt allemaal voor de lieve en leuke cadeautjes en alle ouders bedankt voor de hulp bij de speurtocht of de heerlijk gebakken pannenkoeken!

Juf Chantal en juf Suzan

02-07-2016

Wat heb ik toch een mazzel!

Geef je de groep een opdracht: verras me op mijn partijtje met iets dat je wilt laten zien. Dansje, toneelstuk, gedicht, tekening, filmpje. Ga los, show yourself.

Nou dat heb ik geweten. Wat een talenten hebben we in groep 6b!!!!!

Goochelen met kaarten, rappen, dansen, live zingen, stepfilmpje, yo-yo truc, trampoline filmpje, meerstemming happy birthday filmpje, justdance dans…….. zoveel dat ik bang ben dat ik iets vergeet te noemen.

De foto’s zijn een kleine samenvatting van alles wat ik gezien heb.

Al met al was het een super gave ochtend.

Jongens en meiden heel erg bedankt voor alles.

Juf Lilian

30-06-2017

Een leuke week in 6a. Op woensdag vierde meester Dimitri zijn verjaardag en de kinderen mochten zelf het programma bepalen. Er werd een geschiedenisles gegeven, spelletjes gespeeld én eieren gooien uit het raam. Al dagen verheugden de kinderen zich erop. Er was alleen niet verteld dat het ei heel moest blijven. Om dat tot een goed einde te brengen, kregen de kinderen wat satéprikkers, zakjes, servetten en touw. De mooiste creaties werden gemaakt en uiteindelijk won het team van Lara en Tara. Juf Ellen heeft zo eerlijk mogelijk de projecten uit het raam gegooid.
Een dag later moesten wij naar het Haagse Bos en daar hebben wij geprobeerd om te overleven. Er werden hutten gebouwd en de kinderen leerden wat je kon eten in de natuur. Hondsdraf en brandnetel zijn best lekker en wist je dat je een hut kan maken met drie stokken als steun? De kinderen nu wel.

26-06-2017

Net na de projectweek hadden we op 26 juni een les overleven in het bos.
De ene helft van de groep ging op verkenning  door het bos.
Wat zou je kunnen eten? Wat niet? De ander helft ging huttenbouwen.
Hoe maak je van takken een hut die stevig genoeg is om is te schuilen.
Het was een hele gave middag in het Haagse Bos.

Ouders die gereden hebben: heel erg bedankt. Zonder jullie geen leuke les in het bos!

07-04-2017

6c kreeg een muziekles. De muziekschool heet Forem Hadriani. We kregen les van 2 meneren. Groep 6c heeft even met de instrumenten mogen spelen en vasthouden. Ze hebben ons ook dingen uitgelegd. Ze hebben een foto’s laten zien op het bord. Ze hebben ook laten zien wie hun zelf waren op een van de foto’s. Ze hebben bij de drums wie wolk wak you!! De klas ging ook niet te gelijk maar allemaal in aparte groepen. Anders werd het misschien te druk. Bij een groepje moesten we heel erg lachen omdat er uit een instrument slijm van een kindje uit kwam! Dat hoorde zo… Aan het einde van de les vroegen ze of we misschien kwamen komen kijken bij de opendag. We kregen een briefje en een sticker mee.
HET WAS EEN SUPER LEUKE LES!!!!

Geschreven door: Emily,Alain

28-03-2017

Op vrijdag 24 maart kregen de groepen 6 een workshop van twee docenten van het Corbulo college.
De kinderen hebben zelf ervaren hoe het is om met een 3-D pen te werken.
Ze vonden het super leuk. Al was het in het begin best wel lastig, maar de resultaten waren heel knap.

28-03-2017

Vandaag mocht groep 6C aan de slag in het Crea-lokaal. We kregen een 3D printer les.
We hebben gekeken hoe een 3D printer werkt en er staat nu een heus kunstwerk in de klas.
Alle kinderen hebben zelf ook kunstwerkjes gemaakt. Met een 3D pen konden zij letters en figuurtjes maken. Het was erg gaaf om te doen!

01-02-2017

Yvette en Sienna uit groep 8c geven een weerwolven les in groep 6. Wat een leuk spel en wat doen deze meiden dat leuk! Complimenten voor jullie!

27-01-2017

Tijdens de natuur les zijn de kinderen aan de slag gegaan met de volgende vraag: “Hoe kun je de wind meten?”

Eerst hebben de kinderen in tweetallen zoveel mogelijk ideeën opgeschreven. Daarna kozen zij het beste idee. Elk tweetal kreeg een zakje met materiaal. Zij mochten op papier eerst een ontwerp maken voor een windmeter, daarna maakten zij samen de windmeter.

Met de föhn kon er vervolgens getest worden of de windmeter werkte en of er nog iets verbeterd moest worden. Wat een fantastische technische ontwerpers zitten er in de groepen 6. Elke windmeter was weer anders, het ontwerp was verschillend maar ook de functie. Sommige meters lieten zien hoe hard de wind blies, anderen konden de windrichting bepalen.

Natuurlijk zijn de windmeters ook buiten uitgetest, in groep 6C konden we bijvoorbeeld concluderen dat het donderdag harder waaide dan vrijdag en dat donderdag de wind uit het zuiden kwam.

Goed bezig geweest, kids van de groepen 6!

18-01-2017

In het Gemeentemuseum hebben we kunstwerken bekeken van verschillende kunstenaars. De kinderen waren in 2 groepen verdeeld, omdat we niet met z’n allen tegelijk aan de opdrachten konden werken. We zagen als eerst een grote fantasieboom en die bestond niet uit bladeren, maar uit verschillende soorten materialen. Dat was erg interessant!
De kinderen hebben een aantal opdrachten uitgevoerd zoals gereedschappen bekijken en opschrijven of natekenen als je niet wist wat het was. Daarna mocht iedereen een eigen ontwerp maken door gebruik te maken van verschillende plaatjes van vroeger. Helaas hadden we niet genoeg tijd om het af te maken, maar in de klas gelukkig wel!
Tot slot hebben we ook nog een aantal wonderkamers gezien. Wat ons erg bijgebleven is de wonderkamer van Mondriaan, omdat hij op vrolijke muziek aan het dansen was.
Op de foto’s kunnen jullie ons uitje bewonderen, veel plezier!

13-01-2017

In het gemeentemuseum gingen we naar de wonderkamer onder het museum!!!!!!!
We hebben mooie beelden gezien. En leuke dingen gedaan zoals : beelden bekeken ,en het opgezocht op een soort computer. We hebben ook voorwerpen gezocht en onze eigen toekomstige machine ontworpen. We hebben ook rare en grappige beelden gezien. En er was ook een fantasie boom. Toen we de opdrachten gingen doen moesten we door heeeeeeeeeel veel verschillende wonderkamers lopen . helaas moesten we weer naar school. En dat was de reis naar het gemeentemuseum.
Groeten 6c!!!                                                                                                                                              
DOEI!!!!!

Schrijfsters: Annemijn & Lois

11-01-2017

Vandaag (11-01-2017) stond het eerste uitje van 2017 op het programma voor 6a: Het Gemeentemuseum. Met de bus erheen en ons laten verwonderen in de Wonderkamers.
De les ging iets anders, maar de kinderen vonden het onwijs leuk. We hebben een kort kijkje genomen bij de Wonderkamers, gereedschappen bekeken die kunstenaars gebruiken, grondstoffen bij kunstwerken gezocht en tot slot aan de slag. Maak van oude gebruiksvoorwerpen een compleet niet voorwerp. De tijd was niet al te lang, dus zijn wij terugkomst doorgegaan in de klas en de ontwerpen zijn in 6a te bewonderen.

27-12-2016

Na een mooie kerstviering in de kerk, na een lekkere wandeltocht buiten, na heerlijke spelletjes of een film was het dan hét moment voor de laatste activiteit van het jaar 2016: Het Kerstdiner.

De dames twijfelden of ze een jurk zouden aantrekken en de jongens zouden zeker weten een stropdas dragen. Rond 16.45 uur werden de eerste gerechten naar binnengebracht en iedereen zag er onwijs mooi uit.

Juf Lucia vertelde een mooi kerstverhaal, mees Dimitri speelde nog een rondje Bingo, iedereen zal lekker te smikkelen en de vaders van Ben, Casper P, Radha en Sophie zorgden ervoor dat het aan niets ontbrak.

Om 18.30 uur een heuse vuurwerkshow (niet op de Arena natuurlijk, maar dat geloofde bijna iedereen…) op het digibord en al proostend namen wij afscheid van elkaar!

Tot in 2017!

23-12-2016

Wat was het gezellig! Heerlijke hapjes, fantastische obers en veel gelach en gezelligheid!
We wensen iedereen een fantastische vakantie!!

19-12-2016

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan……
Vanochtend met vol spanning hebben wij op Sinterklaas en zijn Pieten gewacht…wat een gezelligheid!
Paar weken geleden met elkaar lootjes getrokken en ook de juffen deden mee.
Dit jaar maken de kinderen voor het eerst een surprise voor elkaar, wat natuurlijk heel erg spannend is!
Vandaag was het zo ver en iedereen heeft zijn best gedaan om iets moois te maken. Daarnaast ook nog een gedicht geschreven. We zijn flink verwend en op de foto’s kan je de mooie surprises bewonderen.

 Tot slot was Sint en Piet ook nog bij ons op bezoek. We hebben gezongen en wat lekkers van Piet gekregen.

07-12-2016

Vol verwachting klopten al weken ons hart. Wie had wie getrokken bij de surprises? In de klas hadden wij aandacht besteed aan het bedenken van een surprise. Hoe maak je er eentje, hoe zit het in elkaar, wat moet het zijn enz. Ook een gedichtje erbij mocht niet ontbreken.

Vandaag was het dan zover. In de klas stonden 29 vuilniszakken met daarin de surprises. Met een leuk dobbelspel werd er bepaald wie een surprise mocht pakken. Er waren zelfs kinderen die drie keer een liedje moesten zingen.
Na een ochtend lol en gezelligheid had iedereen dan zijn kadootjes gevonden. Wist je dat mees Dimitri Yves had getrokken en Yves Mees Dimitri? Grappig he??

Op de foto’s kunt u de kunstwerken bewonderen. Complimenten boys and girls!

05-12-2015

Surprises in groep 6b

Sint kwam langs op SWS Balans in 6b,
Want de kinderen hielpen hem een handje mee.

Mooie cadeaus en hele grote,
Soms mét en soms ook zonder noten.

Paarden, konijnen en ook honden
En wat pizza’s, mooie ronde.

Een ijsbeer en een stadion voor voetbal.
Grote spanning, voor wie die wezen zal.

Sinterklaas tot volgend jaar,
Wij hopen dat u weer komt, echt waar!

06-12-2016

De afgelopen weken is 6a bezig geweest met de volgende ontwerpvraag: Hoe kan Piet met een gebroken arm toch de pakjes rondbrengen? Deze vraag werd beantwoord door het volgen van een cyclus. De eerste stap was het tekenen van het idee dat in je hoofd zat. In het groepje werd er dan uiteindelijk gekozen wat het beste idee van het groepje was. Daarna werd het idee verder uitgewerkt op een blad. Het moest getekend worden en duidelijk geschreven hoe het zou moeten werken. De derde stap was het maken van een prototype van het bedachte idee met kosteloos materiaal. Tot slot werd de presentatie geoefend en gepresenteerd.
Deze hele cyclus duurde ongeveer een uur of 6, maar wat hebben wij het gezellig gehad. De samenwerking in de groep was top! Complimenten.
Uiteindelijk werd het idee van de Elektromagnetische Ring tot winnaar gekozen en zij kregen een lekker zakje snoep van de Sint.

14-10-2016

Vrijdag 14 oktober had groep 6b een leuke afsluiting van de Kinder boekenweek in de Bibliotheek.
De les ging over levenselixer. Wat kun je allemaal in een boek stoppen: een snufje stout, een dotje dromen, een tikkeltje techniek, vet veel vitamines, een onsje ontroering, een greintje grappig.
Tot slot kregen de kinderen het elixer te drinken.
Ouders bedankt voor het meelopen.

14-10-2016

Op de laatste dag van de Kinderboekenweek op Balans ging groep 6a naar de bibliotheek. Daar kregen zij een mooi verhaal te horen over een Leidschenveens verjongingsdrankje. Er gingen allerlei grappige ingrediënten in en de twee juffen van de bieb vertelden er een grappig verhaal bij. Ook de filmpjes waren erg leuk om te zien. Verder was er nog een speurtocht door de bieb op zoek naar letters. De kinderen uit 6a hadden na drie letter al door wat het antwoord moest zijn, maar eerste alle letters zoeken.

In de middag gingen wij voor de tweede keer deze week voorlezen aan groep 1/2a. Gisteren waren wij op bezoek in hun klas en vandaag kwamen de kleuters naar groep 6 toe. Sommige kinderen vonden dat best wel een beetje spannend.

10-10-2016

Meester Mourad geeft op dinsdagmiddag in de gymzaal van Balans lessen taekwondo en wilde alle kinderen van groep 6 graag kennis laten maken met deze sport. De kinderen hebben vandaag al leren tellen in het Koreaans, verschillende stoot- en traptechnieken geoefend en een tikspel gespeeld als Ninja. Het was een hele leuke gymles en de kinderen wilden dit graag vaker doen.

06-10-2016

Tijdens de Kinderboekenweek doen wij in 6A verschillende activiteiten. Er komen grootouders in de klas, wij gaan voorlezen bij de kleuters, wij lezen elkaars lievelingsboeken, wij gaan op bezoek bij de bieb en een heuse schrijfster komt op bezoek. Dat bezoek was vandaag. Jowi Shmitz heette deze mevrouw en had al 9 boeken geschreven. Samen met de kinderen heeft zij in 40 minuten een onwijs spannend verhaal bedacht en het mooie was dat de kinderen alles zelf bedachten. Zij gaf alleen wat aanwijzingen en het resultaat was top!
Daarna mochten de kinderen nog vragen stellen en vertelde zij over al haar belevenissen als schrijfster. Om 12.00 uur zat het bezoek erop en een aantal kinderen “scoorden” nog even een handtekening.

30-09-2016

Op een warme dag in september zijn wij ook gestart met een slootonderzoek. De kinderen waren in groepjes verdeeld en ieder had en eigen emmer, visnet en een vergrootglas. Met vol enthousiasme zijn de kinderen aan de slag gegaan. Het vinden van de diertjes was lastig door het warme weer, maar dat hield ons niet tegen.
De kanjers van 6C hebben genoten en tot slot hebben wij de bevindingen met elkaar besproken.
Dit alles zie je terug op de foto’s.
Geniet ervan!

23-09-2016

Vandaag was het de beurt aan groep 6A om de sloot bij de school eens te onderzoeken. Wat leeft er allemaal in de sloot en zouden wij dat kunnen vangen? De zoetwaterkreeften laten zich vaak genoeg zien, maar ook vandaag? Het antwoord op die vraag was makkelijk: Nee!

De kinderen hadden zich in groepjes verdeeld en met een schepnet, emmer, thermometer, vergrootpotjes en zeefjes in de hand zochten zij een plekje op langs de waterkant. En inderdaad, er groeien soms brandnetels langs de sloot. De prijs voor de pechvogel van het jaar is al vergeven, want deze meneer viel voorover de brandnetels in met zijn handen. Zijn groepsgenoten gaven hem wel een compliment door te zeggen dat alles nu wel plat was en je nu goed bij de waterkant kon!

Na een goed half uur woelen in het water en onderzoeken wat er in de emmer zat, gingen wij weer terug naar de klas om daar alles te bekijken wat in de emmer zat. Erg leuk waren ook de vele voorbijgangers die even bleven kijken hoe de kinderen bezig waren.

Talloze watervlooien, larven, schaatsenrijdertjes zijn er gevangen, maar de mooiste was toch wel een staartwants in het water. De twee dieren die uit de bosjes kwamen, waren een sprinkhaan en een spin waarvan wij niet weten hoe deze heet. U wel? Wij horen het graag!

16-09-2016

Op de laatste warme dag in september heeft groep 6b een sloot onderzoek gedaan. Helaas vonden de diertjes in de sloot het ook te warm om tevoorschijn te komen. Maar de kinderen waren er niet minder enthousiast door.
Een kikker trok zich niets van de warmte aan en werd gevonden in het gras. Nadat we hem even goed van dichtbij bekeken hadden, lieten we hem weer zwemmen in de sloot.

10-09-2016

In alle groepen 6 hebben we een natuurles gehad over smaak. Wat smaakt zout, zout, zuur en bitter? En wat gebeurt er met de smaak als je ergens appelmoes over heen doet? Ook kennen we nu een nieuwe smaak: umami. Natuurlijk mochten we zelf proeven. Vooral de spruitjes waren erg lekker.. ahum.

26-08-2016

De eerste week zit erop!!!!
We hebben de eerste week overleefd, ook al was het soms 29 graden in de klas!!!!!
We hebben zin in de rest van het jaar!!!