09-07-2017

In de projectweek heeft groep 5a op een sportieve manier een gezond 10-uurtje bij elkaar gefietst. Door het fietsen konden verschillende fruitsmoothies worden gemaakt.
We hebben heerlijk geproefd van het resultaat!

09-07-2017

De kinderen uit groep 5a hebben in de projectweek zelf een bijzondere soep gemaakt, namelijk brandnetelsoep! Er kwam een mevrouw uitleggen in de klas hoe je de brandnetel kan vastpakken, zonder de vervelende jeuk er van te krijgen. De brandnetels hebben we in de omgeving van de school gevonden. Daar is een lekker soepje van gemaakt, waar sommige kinderen wel 2 bekers van wilden proeven.

02-07-2017

Voor de sport en projectweek hebben we verschillende opdrachten gedaan die te maken hebben met gezond leven. Bewegen hoort daar natuurlijk ook bij. Wij hebben daarom een videoclip gemaakt op het nummer ‘bewegen is gezond’ van ‘kinderen voor kinderen’. We hebben de afgelopen 2 weken hard geoefend om het dansje uit ons hoofd te leren. Daarnaast hebben alle kinderen iets met sport/bewegen gedaan om de videoclip compleet te maken.

Veel kijkplezier!
Groep 5C

02-07-2017

Omdat groep 8 de musical aan het oefenen is, mochten wij lekker buiten gymmen. Het was een leuke les met verschillende onderdelen.

Groep 5C

13-06-2017
Designed by Kids Wij hebben mee gedaan aan het project Designed by Kids. De bedoeling van het project was om een spel te maken voor groep 3. Dit spel moest te maken hebben met de erbij en eraf sommen tot en met 20. Zo kunnen de kinderen uit groep 3 op een leuke manier de sommen oefenen.
We zijn te werk gegaan volgens de cyclus van ontwerpend leren.

Na veel ideeën bedenken en uiteindelijk een prototype maken, mochten de kinderen de zelfgemaakte spellen testen bij de kinderen in groep 3. Een heel gave middag waarin de kinderen van groep 5 het moesten begeleiden en de kinderen van groep 3 de spellen mochten spelen.
Uiteindelijk hebben de kinderen uit beide groepen gestemd op het leukste en beste spel. Dit spel mocht meedoen in de finale van Desinged by Kids. Hierbij was een echte jury aanwezig om de spellen te beoordelen. Helaas is ons spel niet de winnende geworden. Maar het proces om een spel te maken was erg gaaf.

12-05-2017

Na de Prehistorie en de Romeinen leren de kinderen van groep 5a over de Middeleeuwen. Wij maakten kennis met de eerste ridders, de edelen en natuurlijk de kastelen.

In twee- of drietallen hebben de kinderen kastelen gebouwd. Alle kastelen kregen hoge torens en een stevige muur om de vijand buiten te houden. Bij de laatste les hebben de kinderen alle kastelen kunnen bekijken en zagen dat er bij enkele kastelen de bewoners thuis waren J.

Inmiddels zijn de prachtige kastelen mee naar huis.

13-02-2017

Met groep 5b zijn we naar Museum Meermanno in Den Haag geweest. Een leuk museum met allerlei oude spullen. We hebben veel gezien en gehoord. Ook hebben we ons eigen herinneringsdoosje gemaakt. Het was een leerzame en gezellige ochtend. Alle hulpouders bedankt voor het meegaan.

11-02-2017

Op dinsdag 24 januari is groep 5a naar het museum Meermanno geweest voor een les.
De les heet: koffer vol herinneringen. De kinderen hebben op de tentoonstellingen kunnen kijken naar herinneringen en schatten uit verschillende tijden van het verleden.
Ook hebben de kinderen een eigen doosje voor hun waardevolle herinneringen kunnen maken.
Het was een interessante ochtend.

27-12-2016

Alle groepen 5 kregen een voorstelling in de klas. Zo ook groep 5C. Het verhaal ging over een ridder met de naam Don Quichot. Don Quichot moest weer leren om een goede ridder te zijn. Samen met zijn hulp probeerde hij weer de oude te worden. De kinderen moesten Don Quichot tijdens de voorstelling helpen om weer ridder te worden.

Aan het einde van de voorstelling volgde er een klassengesprek over wat een ridder nou eigenlijk is. Welke eigenschappen moet een ridder hebben om een goede ridder te kunnen zijn. Een leuk gesprek volgde met mooie antwoorden.

Tot slot mochten ze in groepjes 1 woord bedenken wat echt bij een ridder past. Dit mochten ze op het harnas van de ridder schrijven.

27-12-2016

Vanuit het Corbulo kwamen er 2 meesters in de klas om een les te geven over elektriciteit. Hoe werkt het en waar komt het vandaan? De kinderen luisterden eerst naar een verhaal over elektriciteit waar de kinderen ook vragen konden stellen. Daarna mochten de kinderen zelf aan de slag. De opdracht was het maken van een elektrische dobbelsteen. Zelf leren om een stroomkring te maken. De kinderen moesten knippen, plakken, timmeren, vast maken en verbinden zodat de dobbelsteen zou werken. Het is iedereen gelukt om een dobbelsteen te maken. Het was een leuke les gaven de kinderen na de les aan.

31-10-2016

Wij zijn uitgenodigd door de bibliotheek van Leischenveen op kennis te maken met kinderboekenschrijver Jozua Douglas. Wij hebben vooraf in de klas al informatie opgezocht over deze schrijver en al een aantal van zijn boeken bekeken/gelezen. Ook hebben de kinderen een aantal vragen bedacht om te stellen aan Jozua.
In de bibliotheek wachtte Jozua Douglas ons op. Hij stelde zich voor aan de hand van een ontzettend leuke presentatie. Daarna mochten we strijden in een quiz waarvan de vragen over zijn boeken gingen. Jasmijn mocht zich de gelukkige winnaar noemen en kreeg daarvoor een medaille. Na de quiz mochten de kinderen vragen stellen aan Jozua waar ze van te voren al over hadden nagedacht. Fieke stelde volgens de schrijver de leukste vraag van de ochtend. ‘ Wat is jouw favoriete gebakje?’ Hij antwoordde met een hazelnootgebakje en chocoladetaart.
Jozua sloot af met een stukje voorlezen uit een van zijn boeken, een aantal 1 april grappen en een handtekening sessie. De kinderen vonden het een leuk bezoek! Jozua Douglas bedankt!

31-10-2016

Voor altijd jong (opa’s en oma’s) is dit jaar het onderwerp van de kinderboekenweek. Zo zijn er bij ons op school opa’s en oma’s uitgenodigd om in de klas op bezoek te komen. Zo ook in groep 5C.
Na eerst even kennis te hebben gemaakt met de opa en oma van Sebastiaan, de oma’s van Megan en Owen hebben we het verschil besproken tussen de school van nu en de school van vroeger. Dat leverde een leuk gesprek op met veel verwondering van beide kanten.
Natuurlijk moest er ook even gedanst worden op het liedje van kinderen voor kinderen, voor altijd jong! De opa en oma’s danste lekker mee en verdiende daarmee een applaus van de kinderen.
Even uitrusten van het dansen door te luisteren naar het voorlezen van opa en oma. Heerlijk luisteren naar de verhalen en grapjes tussendoor.
We sloten af met een groepsfoto, nogmaals een applaus en het uitzwaaien na een leuk deel van de middag.

31-10-2016

Op 23 september 2016 zijn wij op schoolreisje geweest naar het Dolfinarium. Op het moment dat het bekend werd gemaakt dat we naar het Dolfinarium zouden gaan, was iedereen enthousiast. De busreis er naartoe was lang maar erg gezellig. Kletsen, lol maken en in spanning afwachten totdat we er waren.
Daar aan gekomen gingen we in groepjes uiteen om verschillende shows te bekijken. Het leuke was dat we bij de grote shows met de hele groep bij elkaar kwamen. Zo waren we ook een groot deel van de dag samen. Na de dolfijnen, zeeleeuwen en walrussen te hebben gezien, hebben we ook haaien en roggen mogen aaien. Naast de speeltuin en het lekkere ijsje aan het einde als verrassing, hebben we een topdag gehad. Oke, de file op de terugweg was het minst leuk. Maar dat maakte de buschauffeur goed met een filmpje in de bus.
Terug op school dachten de ouders even dat de meesters en juffen geen kinderen mee terug hadden genomen. Maar gelukkig, ze waren verstopt onder de stoelen van de bus.

 

04-10-2016

Op dinsdag 4 oktober is groep 5a naar de bibliotheek geweest. Daar hebben de kinderboekenschrijver Jozua Douglas ontmoet.
Hij heeft veel verteld over zichzelf en over zijn boeken. Daarna was het tijd voor een quiz in het teken van opa’s en oma’s. Het was een spannende strijd tussen de kinderen van groep 4 en groep 5.
Uiteindelijk was Sanne uit onze groep de winnaar! Ze kreeg een mooie medaille.
Verder hebben de kinderen nog wat tips gekregen om een te gekke 1 april grap uit te halen thuis…
Met een mooie poster zijn alle kinderen weer terug naar school gekomen.

03-10-2016

Op vrijdag 23 september zijn we op schoolreis geweest naar het Dolfinarium.
Het was een prachtige dag en we hebben ook erg veel gezien, kijk maar naar de vrolijke foto’s!