04-07-2017

Naast het harde werken genieten we ook van het buitenspellen, vooral op de nieuwe speeltoestellen en in de zandbak.

04-07-2017

Op woensdag 28 juni werden de kinderen en de juffen verrast met een afscheidspicknick, om ons allemaal in het zonnetje te zetten. We hebben ook zo hard gewerkt dit jaar, dus dat hadden de kinderen wel verdiend. De ouders hadden allemaal lekkere, gezonde dingen gemaakt waar we heerlijk van hebben gesmuld! We namen ook afscheid van juf Rochelle, omdat het haar laatste stagedag was. Ook de juf werd nog verwend met een fotolijst van alle kinderen, heel erg leuk! Alle ouders die hebben geholpen: bedankt!!!

28-06-2017

De afgelopen 2 weken hebben we veel leuke dingen gedaan over ‘lekker gezond’. Een opening op de Arena met een work-out, moestuintjes gepland, smaaklessen gehad over zout / zoet / bitter / zuur, een yogales van de mama van Jennifer,  een speciaal rekenwerkblad, een recept geschreven, een tekenles over een fruitschaal, een natuurles over de tandarts en we hebben lekker smoothies gemaakt op de smoothiefiets. Het waren gezellige weken vol leuke activiteiten!

27-06-2017

De afgelopen 2 weken hebben we veel leuke dingen gedaan over ‘lekker gezond’. Een opening op de Arena met een warming-up, een les over het gebit van de vader van Djenna, een yogales van een moeder uit groep 3b,  een speciaal rekenwerkblad van juf Carlijne, smaaklessen over zout / zoet / bitter / zuur, een recept geschreven, een tekenles over een fruitschaal, een bijenles tussen ook nog, we hebben lekker smoothies gemaakt op de smoothiefiets en tot slot nog de sportdag. Wat hebben we veel leuke dingen gedaan en geleerd!

01-06-2017

Op dinsdag 30 mei zijn we tijdens de natuurles ‘spelen in het park’ ook deel van de les op de Arena gaan uitvoeren. Want in het park kun je planten en grassen vinden en op de Arena natuurlijk ook. De opdracht was om minimaal 5 verschillende dingen in het kartonnetje te steken. Wat is er hard gezocht en verzameld. Binnen hebben we het kartonnetje zo gevouwen dat het uit zichzelf bleef staan.
Het was een leuke les.

13-04-2017

Ook in groep 3b hebben we gister een gezellige Paasviering gehad. Na de Paasviering hebben we de puzzels op onze place-mats gemaakt, knutsels gemaakt om ons plantje te versieren, buitengespeeld, een filmpje over Slompie gekeken en natuurlijk hebben we ook genoten van het Paas high-10tje!

13-04-2017

Op de foto’s kunt u zien hoeveel we plezier we hebben tijdens het buitenspelen.

13-04-2017

We hebben een natuurles over bloembollen gehad. We hadden ook bloembollen in de klas, waar o.a. narcissen en blauwe druifjes uit kwamen.
We leerden hoe een bol groeit, wat hij nodig heeft om te groeien en over verschillende soorten bloembollen. Nadat we dit hadden geleerd, gingen we in tweetallen een poster maken over bloembollen. De resultaten zijn erg leuk geworden.

07-04-2017

Woensdag 29 maart was het groot feest in de groepen 3: de juffen vierden hun verjaardag! We begonnen ’s ochtends met bingo, wat een groot succes was. Vervolgens werd het safari-spel uitgelegd en na het buitenspelen gingen we hiermee aan de slag. De kinderen moesten dierenopdrachten uitvoeren bij een jury. Ging dit goed, dan verdienden ze geld. Met het geld konden ze naar de dierenverkopers om dieren voor hun dierentuin te kopen. Deze dierentuin werd in de klas gebouwd van kosteloos materiaal. De kinderen hebben erg enthousiast (samen)gewerkt en zijn fanatiek bezig geweest met het maken van een complete dierentuin.
Naast het spel werd er natuurlijk ook (gezond) getrakteerd en we werden nog flink verwend met (klassen)cadeaus, waarvoor we u nogmaals erg willen bedanken. Ook de ouders die hebben geholpen als jury of dierenverkoper: bedankt voor het helpen op deze gezellige dag!

10-03-2017

Woensdag 8 maart gingen de groepen 3 naar een dansvoorstelling kijken van Holland Dance. De voorstelling heette ‘ondersteboven’. We hebben genoten van de dans en alle (gekke) muziekjes die er in voor kwamen.

23-02-2017

Kern 7 van veilig leren lezen ging over piraten. We hebben een hoop verhaaltjes gelezen over piraten en we leerden de ‘sch’ van schip en ‘ng’ van ring. Met ons groepje hebben we zoveel mogelijk woorden bedacht die passen bij een (piraten)schip. Als afsluiting van kern 7 mocht iedereen verkleed als piraat naar school en vonden we de schat, wat een feest!

20-02-2017

Als afsluiting van kern 7 mochten wij allemaal verkleed. Ook de juffen deden gezellig mee.
In de klas hebben we alles als piraten gedaan. Het waren allemaal Piet piraten, Woeste Willems en alle andere piraten die er zijn.
Het was een groot feest en nu op naar de volgende kern!

20-02-2017

Donderdag 16 februari zijn we met groep 3a naar het museum ‘Muzee’ in Scheveningen geweest. We kregen een rondleiding door het museum en hebben veel geleerd over dieren die in/bij de zee wonen. We mochten zelf ook schelpen en scheldieren bekijken, aanraken en onderzoeken.

11-02-2017

Op woensdag 8 februari hadden de kinderen van de groepen 3 het letterfeest. Dit feest was ter ere van het feit dat we alle letters geleerd hebben en nu ook kunnen schrijven. In totaal gaat het om 34 letters. Om dit te vieren was er een speurtocht door de school heen. Alleen letters die de kinderen geleerd hebben moesten gezocht worden en hier moest een vraag beantwoord worden. Sommige letters waren heel lastig te vinden, want er waren er een aantal wel heel goed verstopt. Maar er zijn heel veel letters ontdekt en heel veel antwoorden gegeven. Na afloop ontvingen alle kinderen een letterdiploma. Het was erg gezellig.

06-02-2017

Donderdag 29 januari 2017 ging groep 3c naar het Muzee in Scheveningen. De kinderen hebben hier van alles geleerd over de geschiedenis van Scheveningen, schelpen en dieren uit de zee. Ze mochten zelfs allerlei zeedieren en schelpen bekijken, onderzoeken en aanraken. Aan het eind van de dag kregen ze een presentje en een vrijkaartje voor het Muzee mee naar huis.
https://www.muzeescheveningen.nl/

28-01-2017

Donderdag 26 januari gingen we naar het museum ‘Muzee’ voor de les ‘speuren langs de vloedlijn’. We hebben hier vooral veel geleerd over de dieren die in/bij de zee wonen.

13-01-2017

Vandaag hebben we voor de 3de keer gewerkt met de techniekdozen. Een paar papa’s en mama’s komen dan met ons werken, waarbij we iets leren over de wind, balanceren, zeepjes maken, tandwielen, stroom en het maken van een knikkerbaan. We vinden dit erg leuk! Papa’s en mama’s die hierbij helpen: bedankt!

13-01-2017

We hebben deze week weer hard gewerkt en zijn nu bezig met kern 6 bij het lezen. Bij kern 6 gaat het over dieren die uit een ei komen. Daarom leren we in kern 6 bijvoorbeeld de woordjes ‘pauw’, ‘ei’ en ‘duif’.
We hebben in drie- en viertallen posters gemaakt over dieren die uit een ei komen. Op de foto’s ziet u hoe hard we hieraan hebben gewerkt en de resultaten.

23-12-2016

De afgelopen weken waren druk, maar ook erg gezellig! Naast het vele kerstknutselen en zingen van kerstliedjes, waren de kerstgym en het kerstdiner toch wel de hoogtepunten.
De kinderen mochten bij de gym een sneeuwballengevecht houden, wat voor grote pret zorgde.
Op donderdag 22 december vierden we dan echt Kerst op Balans, waarbij we een kerstviering hadden en een kerstfilm hebben gekeken. Als afsluiting was er natuurlijk het kerstdiner, wat erg geslaagd was. De kinderen zagen er supermooi uit en we hebben allemaal gesmikkeld van al het heerlijke eten! De obers hebben ons hierbij goed bediend. Het was niet alleen feest, want we hebben ook afscheid genomen van Pepijn, omdat hij is verhuisd. We wensen je veel plezier op je nieuwe school!

Alle ouders die hebben geholpen om ons een leuk kerstdiner te bezorgen: heel erg bedankt!!

06-12-2016

Wat was het een feest de afgelopen weken in de klas. Het begon met het sinterklaasjournaal, hiervoor hebben we Welles-Piet geholpen met het recept testen voor de taart (en mochten we zelf natuurlijk ook proeven). We hebben onze schoen gezet, en rommel-Piet heeft een puinhoop van de klas gemaakt. We hebben zelf geoefend als Piet met de pieten-gym en we hebben ook nog onze eigen pietenmuts geknutseld. En toen was het alweer 5 december en mochten we ein-de-lijk optreden voor de Sint. Wat hadden we hard geoefend op het dansje Pi-pa-pepernoot (Sinterklaas wil dansen) van kinderen voor kinderen. En wat deed groep 3a dit goed! Nu is het helaas alweer voorbij, maar gelukkig hebben we de foto’s nog!

06-12-2016

Sinterklaas was weer in het land en dat was te merken in groep 3b! Van rommelpiet tot schoencadeaus, van dansen op ‘welkomstdans Sinterklaas’ tot spelen in de Sinthoek, van cakejes bakken om Wellespiet te helpen tot rekenen met pepernoten, van bedenken hoe piet zoveel mogelijk pakjes mee kan nemen op het dak tot pietengym, van het maken van pietenmutsen tot de aankomst van Sinterklaas, van dansen voor de Sint tot pepernoten eten en nóg een cadeautje krijgen… Het was weer een gezellige tijd!

14-11-2016

Vorige week dinsdag hebben wij met groep 3a een bezoek gebracht aan de bibliotheek. De kinderen mochten allemaal voor het eerst boekje uitzoeken op hun eigen niveau. Daarna gingen we soep maken, maar niet zomaar soep; woorden soep! En wat kunnen we allemaal al veel woorden maken en schrijven!

11-11-2016

Nu we al zoveel letters kunnen lezen, was het natuurlijk tijd om ons eigen boekje te halen bij de bibliotheek! We hebben nu ons eigen leesboekje voor in de klas.
Naast het lenen van boeken, kregen we ook een les over Vos en Haas. Zij hadden lettersoep gemaakt en daarmee kon je woorden koken. Zo hebben we een heleboel woorden gekookt!

28-10-2016

Vandaag deden we de leesles eens anders dan normaal: we gingen werken in een circuit! Elk groepje werkt aan 1 activiteit en na 10 minuten wordt er gewisseld.

De volgende activiteiten hebben we gedaan: lezen in ons maanboekje, werken met de woordendoos, werken in ons werkboekje, een boodschappenlijstje maken, werken met ons ringboekje en werken in onze letterzetter. We hebben keihard gewerkt!

27-10-2016

Tijdens de rekenles moesten de kinderen gebouwen nabouwen om te bekijken uit hoeveel blokjes het was opgebouwd. Dit hebben zij in groepjes gedaan. Soms was er flink wat overleg nodig en heel wat discussie, maar uiteindelijk zijn alle groepjes met de goede antwoorden gekomen.

13-10-2016

We hadden vorige week bezoek in groep 3b. Ze zijn klein, slijmerig, dragen hun eigen huisje, worden gegeten door o.a. vogels, eten zelf blaadjes/groenten/fruit en ze hebben 1 voet. Weet u het al? Op de foto’s kunt u zien wie bij ons op bezoek zijn geweest.

13-10-2016

Ook wij gingen vrijdag 23 september op schoolreisje. We hebben een superleuke dag gehad in Duinrell! Van speeltuin tot kikkerachtbaan en van splash tot reuzenrad: voor iedereen zat er wel een gave attractie bij! Ouders die deze dag mee waren: super bedankt voor het helpen aan deze leuk dag!

06-10-2016

Afgelopen maandag hebben de kinderen uit groep 3a slakken op visite gekregen in de klas. Ze mochten de slakken oppakken en hebben van alles over verschillende soorten slakken geleerd, wat slakken eten en wie juist weer graag slakken opeten. Na afloop van de slakkenles zijn we op de arena op zoek gegaan naar nog meer slakken.

Info-avond groep 3
30-09-2016

Op dinsdag 27 september vond de informatieavond voor de ouders van de groepen 3 plaats. Op deze avond werden de ouders geinformeerd over het leren lezen (op school en thuis), rekenen, schrijven en hoe we uw kind volgen.
Er waren veel ouders aanwezig en het was een geslaagde avond. Mocht u de informatie nog willen nalezen of kon u niet aanwezig zijn op deze avond, dan kunt u hier de PowerPointpresentaties vinden.

Hoe volgen wij uw kind, Powerpoint - PDF
Lezen thuis-school, Powerpoint - PDF
Rekenen en schrijven, Powerpoint - PDF
Veilig en vlot manieren - maandbladen en spellen, PDF

30-09-2016

Op vrijdag 16 september kregen we een leuke les vanuit het techniekmenu. 2 meesters kwamen in de klas met een hele hoop spullen en vertelden ons van alles over bouwen. Wat kan je bouwen? Met welk materiaal kan je allemaal bouwen? Ook leerden we moeilijke woorden, zoals ‘halfsteensverband’. Hierna gingen we zelf aan de slag en bouwden we in groepjes met metselsteentjes en ‘cement’ een huis.

23-09-2016

Vandaag heeft groep 3c een techniekles gekregen over metselen. Er kwamen 2 meesters van het Corbulo College deze les geven.
Met behulp van onze 3 hulpouders en de meesters mochten de kinderen zelf een huis bouwen.
Ze moesten wel metselen in halfsteensverband., dus opletten hoe de steentjes geplaatst moesten worden.
Na afloop mochten de kinderen met hun eigen bouwcreatie op de foto.
Kijk naar de prachtige resultaten!!!

16-09-2016

De eerste weken zijn voorbij en wat hebben we al een hoop gedaan en geleerd. Op de foto’s kunt u zien hoe hard we werken bij het lezen, schrijven en rekenen.

Elke ochtend beginnen we met het leren lezen. We kennen alweer 8 letters en we kunnen nu al woordjes lezen.
Na het lezen gaan we verder met schrijven, waarbij we hebben geleerd wat een goede schrijfhouding is. Ook letten we natuurlijk op onze potloodgreep. We leren dus de letters niet alleen lezen, maar we kunnen ze ook al in schrijfletters schrijven.
Daarna gaan we verder met de rekenles. Op de foto’s ziet u hoe we bezig zijn met een les over blokjes, waarbij we moesten samenwerken en de gebouwen moesten nabouwen.

16-09-2016

Naast het harde werken, hebben we gelukkig ook nog tijd om te spelen. Dit doen we door te kiezen op het kiesbord.
Als we klaar zijn met ons werk van lezen, mogen we vaak een lees/motoriek-activiteit kiezen op het kiesbord. Op vrijdagmiddag hebben we hard genoeg gewerkt en is het ook tijd voor spelletjes, zoals Knexx en lego. Op de foto’s kunt u zien hoe leuk we samen spelen.