Dagelijkse gang van zaken

 Veiligheid
   

E.H.B.O.
Coördinator Radhia, te herkennen aan een roze hesje, is tevens EHBO'er. Daarnaast zijn er nog vier leerkrachten binnen de school met een E.H.B.O.-diploma.

De overblijfkrachten zijn te herkennen aan de blauwe hesjes. Deze hebben allen een training ‘E.H.B.O. voor leerlingen’ gevolgd.


Pleinwacht

Het schoolteam heeft een rooster voor de pleinwacht (leerkrachten) gemaakt. Het is de bedoeling dat deze iedere dag vanaf 12.45u extra toezicht komen houden op het plein. Om 12.50u komen de leerlingen die thuis gegeten hebben weer terug op het plein.


Wel of geen jassen aan naar buiten?
In de herfst en de lente zijn de leerlingen heel verschillend gekleed. De één heeft zijn zomerjas nog aan, de ander zijn winterjas. De één heeft een trui aan, de ander nog niet. Kies bij twijfel voor meerdere lagen kleding.

Vanaf groep 4 mogen de leerlingen zelf bepalen of ze met of zonder jas naar buiten zullen gaan. Indien u niet wilt dat uw kind zonder jas buiten speelt, kunt u dit met hem/haar afspreken.


Extreme weersomstandigheden
Als het te hard regent (of extreem koud is), zal de coördinator in overleg met de directie kunnen besluiten om niet naar buiten te gaan.
Bij slecht weer mag gebruik gemaakt worden van de spelletjeskast en overblijfmateriaal (binnen-spelmateriaal).


 Voor alle leerligen
   

De leerlingen eten in de klas met hun eigen leerkracht hun zelf meegebrachte lunch op. De helft van de middagpauze zal er buiten gespeeld worden. Als het te hard regent, zullen de leerlingen zich vermaken met spelletjes in de klas. Buiten wordt er toezicht gehouden door de overblijfkrachten die te herkennen zijn aan de blauwe stay & play hesjes.

Om 12.55 uur komen alle leerlingen, ook die thuis gegeten hebben, de klas weer in. Om 13.00 uur starten de lessen.


 Kleuters en groep 3 en 4
   

De kleuters (en groep 3 tot de Kerst) eten bij hun eigen leerkracht in de klas met hulp van een overblijfkracht. Na de Kerst zullen de leerlingen van groep 3 samen met hun eigen groepsleerkracht eten.

Om 12.25u gaan de kleuters met hun eigen leerkracht naar buiten. Ze spelen op het zij- en voorplein. Buiten zijn er fietsjes, karren, enz..


 Groep 5 tot en 8
   

Om 12.00u gaan de leerlingen naar buiten. De leerlingen spelen ze op het voorplein of op de arena (grasveld). Buiten zijn er ballen, springtouwen, stelten, enz. Om 12.35u gaan ze naar hun eigen lokaal om te eten.